DREAM THEATER – Oslo – Oslo Konserthus

DREAM THEATER – Oslo – Oslo Konserthus

Alright! Jeg sitter sammen med 1599 andre spente fans og venter utålmodig på at bandet skal starte showet.

Når introen "Descent of the nomacs" buldrer gjennom høytalerne, merker jeg med en gang at dette er langt fra lyden du får i feks Oslo Spektrum. Dette er tight, tydelig og en perfekt scene for denne typen band/musikk.

"The gift of music" blir det første møtet med vokalist LaBrie og han gjør en solid jobb denne kvelden. Han er ingen Rob Halford og alderen har gjort seg bemerket på live-fronten de siste årene.

Bandet leker seg lett gjennom den første delen av albumet før det blir 20 minutter røyke/do-pause.

Siste halvdel blir for meg litt kjedelig. Det er litt rolige låter her og de spiller hele plata fra A til Å. Jeg skal innrømme at jeg sendte noen sms og gjespet litt underveis, men da "Our new world" startet ble det andre boller og brus. Her ble det rockefot og det var kjempegøy og høre/se på.

Det er alltid morsomt å se disse gutta spille låter som om de ikke har spilt noe annet de siste 10 årene. Alt ser veldig enkelt og plankekjøring ut, men det er ikke Prima Vera eller Knutsen & Ludvigsen vi snakker om her.

Hadde et håp om noen ekstralåter etter sistelåta på albumet, men akk..

Konklusjon: Som Dream Theater konsert ble dette en litt kjedelig opplevelse. Veldig bra lyd og supert spilt, men det krever mye når hele skiva skal konsumeres på litt over 2 timer. Jeg liker "The "Astonishing", men den har mange rolige partier (spesielt på del 2) som kjeder meg.

Det at de ikke hadde noe ekstranummer var forsåvidt forventet, men det hadde berget en middels opplevelse til noe bedre. Som jeg også skrev i min album-anmeldelse: Håper det ikke blir et konsept-album neste gang også.