YUMA SUN inntar hovedstaden (8/4)

YUMA SUN inntar hovedstaden (8/4)

 

Oslo – Parkteatret

 

Fredag 8. april 2016
(Dørene åpner kl 20)

 

YUMA SUN

 

+

 

KRAST

 

C.C. NOK 200.,-

18 år leg plikt

 

Billetter kjøper du her

Facebook Event

 

Bergens dommedagsrockere Yuma Sun er klare med sin tredje plate, «Watch Us Burn». 8. april inviterer de til slippkonsert på Parkteatret.

Dommedagsrock er beskrivelsen Yuma Sun bruker om sin musikalske sammensmeltning. Bandets oppkok av postpunk, atmosfærisk, mørk rock og rett-frem rock’n’roll, blues og alternativ country er like elektrisk som det er berusende.

Kvintettens tredje album siden starten i 2012 kombinerer inspirasjon fra verden over. Fra Townes Van Zandts trubadur-noir til amerikansk postpunk, rock’n’roll fra The Gun Glub og de britiske kronbærerne i The Cult, alternativ rock fra band som Crime & The City Solution til de svenske naboene i The Hellacopters og The Hives. Alle avgjørende for Yuma Suns lydbilde.

Den uhyggelige energien av rock, sammen med en grublende besettelse for moderne americana, resulterer i en unik estetikk og klangverden. «Albumtittelen er den perfekte refleksjonen av vår musikk», sier frontmann og gitarist Jaran. «Det er mørk dramatikk. Det er mange referanser til apokalypsen og død i låtene våre – som også er viktig i vårt liveshow. Vi setter bokstavelig talt fyr på scenen og ønsker at publikum skal bli infisert av lidenskapen vår.» Uttalelsen støttes opp av intensiv turnering, oppvarmingsjobb for Kaizers Orchestra foran et folkehav på 25 000 mennesker, samt et fullstappet lokale på Reeperbahnfestivalen i Hamburg.

For innspillingen av deres tredje fullengder søkte bandet tilflukt på isolerte Island og Sundlaugin Studio. Det tidligere svømmebassenget er blitt omgjort til et toppmoderne lydstudio av selveste Sigur Rôs, og er brukt av band og artister som Damien Rice, Savages, Of Monsters And Men, Solstafir, Björk og mange fler.

«Watch Us Burn» slippes 1. april 2016 på Membran.

yumasun.no
facebook.com/Yumasunband

 

Support: Krast
Med over 100 spilte konserter har Krast etablert seg som et drivende og mektig liveband, og etter flere sterke EPer og singelutgivelser slapp de 26. februar debutalbumet «Verdenshemmelighet».

Alt som er å elske med Krast finner man på denne utgivelsen; gode norske tekster som går i dybden, energisk fremført med dynamisk råskap. «Verdenshemmelighet» er innspilt i Propeller Music Division, og sammen med produsent Hans Andreas Horntveth Jahnsen viser Krast at de ikke er redd for variasjon og musikalsk bredde. Nord-Østerdalsbandet viser alt fra sårhet på den nakne «Fly», popelementer på «Hvor jeg er», storhet på «Aprikosjente» og seige droneelementer på singelen «Død nostalgi». Alle låter forsterket med ærlige og massive tekster skrevet av pianist Anne Linn V. Schärer.

facebook.com/krastband