DREAM THEATER – The Astonishing

DREAM THEATER – The Astonishing

Alright! Omsider kommer det en ny skive fra ett av mine favoritt band siden ’92.
Historien er skrevet av John Petrucci (Gitar) og musikken er lagd av Petrucci og Jordan Rudess (Keyboard).

Jeg ser på tracklistingen og noterer meg med en gang at skiva varer i 2 timer og 10 minutt (!), fordelt på 2 CD’s. Dette er nok i drøyeste laget, til og med for die-hard fans av bandet (inkludert meg selv)

Dette er en veldig annerledes plate for de som er vant til den tekniske, melodiøse, ronke-solo låtene til DT fra før av. Her får du en konsept-plate på over 2 timer, hvor låtene (jeg tør påstå) aldri kommer i nærheten av de beste låtene som bandet har sluppet tidligere. MEN!!! Dette er en konseptplate og ingen av låtene kan (eller bør) høres for seg selv uten å ta bort dynamikken/atmosfæren og helheten i plata. Ikke misforstå, men etter å ha vært gjennom part 1 og 2 noen ganger (eller 10), begynner enkelte låter å stå frem. Jeg vil trekke frem "The Gift of music", "A saviour in the square", "When your time has come" og "Our new world" som de største og beste låtene.

Noe som gledet meg allerede ved første lytt var nedtoningen av vokalen til James LaBrie. Fyren begynner å strekke på årene og alle
vet jo at en bra stemme ikke nødvendigvis varer til du dør. Her synger han, fremfor å brøle/hyle stort sett gjennom hele skiva.
Det finnes unntak, men herregud da mann! Vi kan alle ta av litt for mye noen ganger.

For deg som har hørt Dream Theater før, kan det være at dette blir en kjedelig utgivelse med mye rolige mellomspill og intro/outro hele veien. For min egen del ble dette et oppløftende album uten for "mye mas". Her har du EN histore på over 2 timer og da kan det ikke være full spiker og ronk hele veien.

Thumbs up, men håper det ikke blir en ny konsept skive neste gang