DEVIANT PROCESS – Paroxysm

DEVIANT PROCESS – Paroxysm

Deviant Process er et kanadisk progressivt death metal band av den mer tekniske typen som er en smule hardere enn de fleste andre band i samme sjanger. Det er mer brutalt uten at det går ut over de tekniske ferdighetene. Det er fullt mulig å sitte og nyte musikken og gjøre de sedvanlige grimasene man gjør når man lytter og nyter slik musikk, bare at her er man litt sintere og gjør enda mer grimaser underveis. Musikken kan sammenlignes litt med de mer brutale partiene til franske Scarve og er heller ikke ulikt det Cryptopsy holder på med. Death metal fans bør absolutt sjekke ut denne for i en sjanger som pr dags dato er stor og overfylt av band som stort sett ikke skiller seg ut, gir Deviant Process deg det lille ekstra. Noen små overraskelser her og der som enten får deg til å løfte øyenbrynene en tanke eller at du drar fornøyd på smilebåndet. Musikken er mer eller mindre headbangervennlig, mest mindre, da du garantert vil få spor av whiplash etter en runde eller tre. Jazz, groove, dybde, feeling, brutalitet, teknisk glimrende death metal, riff på riff som gjør deg svett bare å lytte til, en trommis som jobber for penga og en meget god dyp og bittelitt skrikende growl, det er bare noen av ingrediensene i musikken til Devian Process.

Låtene er lange uten å være drøye. Det finnes ikke spor av noe som kan minne om kjedelighet, kun deilig vidunderlig herlig death metal slik god progressiv og teknisk death metal kan spilles av dyktige folk. En klar kandidat til death metal album of the year.

https://www.facebook.com/DEVIANTPROCESS

http://www.prcmusic.com/