BEISTULF’S BASTARDS speller pønk

BEISTULF’S BASTARDS speller pønk

Sitter her og surfer og kommer over noen videoklipp av et band som kaller seg Beistulf’s Bastards. De covrer punklåter. Oppdager at dette er folk jeg liker å kalle mine venner og jeg vet jo at jeg liker punk. Derfor sendte jeg avgårde noen spørsmål til en av disse folka som jeg liker å kalle mine venner; senor Beistulf himself.

Hvem er med i bandet? Kan vi få en kort innføring rundt bandmedlemmene og hva disse har for bandmeritter?

Sigve Torland på vokal, Ken Lyngvær på gitar, Kjetil Jakobsen på bass, og bak trommene sitter jeg som vanlig.. Vi kommer jo forsåvidt fra forskjellige musikalske ståsted alle mann, selv om hvertfall 3 av oss har røtter i metal’n. Sigve og meg sjøl spillte jo sammen i The Sickening for noen år siden. Han har vært mest å se med Villrosa, sammen med Kjetil de siste åra. Kjetil spillte tidligere med ett lokalt pønkband(Riot Ritual), mens Ken var involvert i Chapter of Hate, også herfra. Sigve, Ken og meg utgjorde også Groad.

Hvorfor coverlåter av gamle gode punkband?

Hvorfor ikke?? Nei, når sant skal sies, så virker det som nærmest en uting å covre punk..Blandt den gjengse pønker(har jeg blitt fortalt..det finnes jo ikke kult what so ever), er for øvrig nesten ingen som gjør det, da måtte vi jo bare gjøre akkurat det. Vi lever jo i en tid der alle blir fornærma av det meste, selv noe så uskyldig som ei coverlåt. Mange av disse banda har jo grisefeite låter som bør spilles live, og vi gjør det fordi vi vil.

Hvem er favorittbandet å covre?

Det er jeg litt usikker på. Vi har alle band vi foretrekker framfor andre, men til nå har det blitt litt overvekt av Ramones låter. Er vel ganske enige om at det er feitt. Vi liker band som Sex Pistols og Dead Kennedys.. Nå må det nevnes at vi har snust på ett knippe låter mer i hardcore gata også. Sick of it All og Cro-Mags for å nevne noen. Det blir litt salig blanding, men det må til.

Hvor lang tid tar det for Beistulf’s Bastards å lære seg en punklåt som «Kill the Poor», «R.A.M.O.N.E.S.» eller «Blitzkrieg Bop»?

Det tar ikke lange tida nei. Dobbelt så lenge som låta er lang, stort sett.. Ett par runder med låta på ørene imens jeg sitter bak bøttan, for min egen del. Det er ikke noe hokus pokus her. 4 flate og bare moro 😉 Er jo låter vi liker godt, og hører ofte på i det daglige, eller på vors..mange såkaldte "know it by heart" låter.

BeistulfsBastards_16.jpg
(Photo: Mary Hell Hansen)
 

Mål og mening med bandet? Er det kun for å ha det moro og spille konserter eller er det noen dypere mening med Beistulf’s Bastards?

Ingen dypere mening med Beistulf’s Bastards nei. Er bare for moro, og hovedsakelig ett band vi snekra sammen for å gjøre helkvelder (3 sett) på pub’n. Vi freser gjennom nærmere 50 låter på en kveld, med tidløse slagers fra div. "kultband" innen punken..

Hvor kommer navnet fra? Er det du som er big boss?

Jeg er big boss ja, Adm.Dir og kaptein vettu. Neida, det er noe vi kom fram til på vei fra vors til det lokale vannhølet. Det sto mellom Beistulf’s Bastards, eller Ken Kanesh from Connecticut og dromedarene.. Med tanke på generell markedsføring og ikke minst plass på plakaten, endte vi opp med det korteste alternativet. Forstå det den som kan..

Du er mest kjent som teknisk god og kjapp trommis i The Sickening, Slagmark, GroaD og Blood Red Throne. Hva er den største utfordringen for deg å spille pønkband?

Takk for det Rune! Som om jeg sku sagt det sjøl.. I den grad det er noen utfordring å spille akkurat disse låtene, ligger det nok mer i tilnærminga til det hele. Det er jo helt annerledes enn hva jeg er vant med i de nevnte bandene. Jeg er jo vant til å rase ukonvensjonellt avgårde rundt 300 merket, med triggere og double stroke teknikker, som sparer meg en del energi. Her er det rett fram, og akkustisk. Når det er sagt, er det viktig å kunne holde 4 flate stødig, uten å gjemme seg bak masse unødvendige brekk og intrikat cymbalbruk. Låta må gå i rett tempo, ellers er’n føkka opp. Det virker enkelt nok, men timing er viktig når en ska prøve å få dette til å groove!

https://www.facebook.com/beistulfsbastards