EL CACO spiller i Stavanger (1/4)

EL CACO spiller i Stavanger (1/4)

 

Stavanger – Checkpoint Charlie

 

Fredag 1. april 2016
(Dørene åpner kl 21:00)

 

EL CACO

 

+

 

PIL & BUE

 

C.C. NOK 200,-

20 år leg plikt

 

Billetter kjøper du her

Facebook Event

 

Med 15 år i ryggen og en knyttet neve, slår El Caco (spansk: tyven) til med en syvende plate, enkelt nok titulert ”7”. Bandet har bestått av en trio helt siden oppstarten i 1998 og har produsert snart en hylle med unike utgivelser – bare røffere og røffere. De har over 70 låter på repertoaret, og til tross for det har de fortsatt noe å fortelle. El Cacos forrige utgivelse, ’Hatred, Love & Diagrams’, høstet gode anmeldelser og god kritikk fra både inn- og utenlandsanmeldere. En riktig så gjengående kommentar er bandets evne til å koke opp gamle rocketriks til ferske, moderne uttrykk, noe som definitivt kommer til liv i deres nye skive. Om skiva forteller gruppa at: ”Dette er ei plate som vil ta deg igjennom et eklektisk landskap og gi deg en sult du ikke har følt på ei stund,” med en rungende selvtillit, noe som står i stil med musikkens konstaterende og friske estetikk. På denne platen har bandet vispet sammen en krem av både rock & roll, grunge og stonerrock i troverdig El Caco-ånd. Som bandnavnet tilsier stjeler de elementer fra en god blanding av rockens essensielle komponenter og skrur de sammen til et konglomerat av ultrafrekke riff, kubjeller (egentlig spader), vrengt bass og en vokal med en fremdragende animus. Men bak de tunge riffene og sylskarpe trommelinjene finnes en viss skjørhet. På grunn av albumets knusktørre miksing, blir alle elementene i låtene veldig transparent – ja, hele skiva er en glasskanon. Dette bidrar sterkt til at Anders Gjestis baritone-riff og Fredrik Wallumrøds matematisk tighte trommer underbygger og kontrasterer Øyvind Osas ekspessive vokal. fra venstre: Fredrik Wallumrød, Øyvind Osa, Anders Gjesti Innspillingen av skiva ble gjort i Bergen i Earshot Studios mikset av Herbrand Larsen (Enslaved) med live-akkompagnement for å gi en ekstra autentisk undertone, ’alt for å gjøre miksen så nært en liveopptreden som mulig’, utdyper bandet. Albumet består av 8 låter, hvorav bandets aller første instrumental-låt noensinne er inkludert. Noen av låtene på ”7” er steintung rock’n roll, noen lener seg litt mer inn mot litt tyngre materier, alle godt gjennomtenkte og gjennomført av ytterst kompetente rockere.