DJEVELKULT – Bergen – Inside

DJEVELKULT – Bergen – Inside

Nifrost er et black metal band med veldig folkeaktige elementer. Absolutt en fin kombinasjon som blant annet har blitt utforsket av band som Windir tidligere. Med sanger som inneholder hardbarka screaming samt mer folkelige, rene vokaler, tok Nifrost fort kontroll på publikum. Mesteparten av sangene kom fra den nye platen, Motvind, noe som passet publikum helt fint, da dette sansynligvis blir en av årets beste utgivelser. Ikke alt det tekniske sitter hele tiden, og noen ganger kunne nok bandet hatt godt av en lydmann som kjenner bandets musikk i større grad. Bandet virker enda ungt, men med ungdommen følger også mye energi. Til tross for et par tekniske bakdeler, er bandet veldig gode på framførelsen. Clean vokalen kan med fordel øves litt mer på, da det virker som at noen noter blir bommet på. Ikke et problem som skjedde ofte, forøvrig. Musikalsk sett er Nifrost blant noe av det beste Bergen har å tilby. Stort eller smått. Måtte de stå på, og ikke miste motet dersom de møter litt motgang. Dette bandet går en lys fremtid i møte.

Som et gufs fra 90-tallet, har Djevelkult vokst frem som en veldig bra representasjon på hva Black Metal en gang var. Ikke alt for seriøst alltid, men likevel mørkt og gromsete. Kjennetegnet med bandet er den skittene lyden samt den harde musikken i seg selv. Corpsepainten er også et must. Djevelkult har en ganske grei kveld, med ok kontroll på sitt publikum. Litt snubling i gitarene iblant kan lett tolereres når bandet aldri har prøvd å late som at de er nypolerte. Trommene går som en mitraliøse, og den kvinnelige trommisen ser ikke ut til å ha problemer med settet. Høydepunktet er uten tvil når bandet får hjelp av Simon Wiken fra Blodhemn på vokal. Energien blant publikum stiger, og ikke minst så stiger den på scenen også. Djevelkult har allerede fått en slags "kult" status innenfor miljøet og har mye de kan bygge på. Det kan bli spennende å se hvor dette bandet er om fem år!