DEN SAAKALDTE – Trondheim – Good Omens

DEN SAAKALDTE – Trondheim – Good Omens

Etter lang tids tørke på metalkonsertfronten i Trondheim, var det lørdag 23. januar endelig tid igjen for litt moro. Stedet var den intime scenen på Good Omens og banda som skulle dra folket opp fra godstolen og ut i vinternatta var Troldskugge og Den Saakaldte. Det var full vinter ute med masse snø og en velplassert fullmåne og rammen rundt var bortimot perfekt. Kunne kanskje ha ønsket at enda flere hadde tatt turen innom, men det ble da riktig så koselig med meget bra konserter, mye god drikke, mange fornøyde blide mennesker og en happy stemning man sjelden ser på black metal konsert i Nidaros. Det var litt uvant med god stemning både før, under og etter konsertene. Riktig så trivelig var det. Før moroa på scenen skulle begynne, fikk de oppmøtte høre gjennom debutskiva til Abbath. Tviler på at så mange fikk det med seg, men den ble i alle fall spilt i in helhet.

Etter at listening partyet var over, dukket etter hvert mannen med strisekken over hodet og hans kompagnionger i Troldskugge opp på scenen og moroa kunne begynne. Det var greit med folk her og stemningen ble etter hvert ganske så bra. Det er ganske nøyaktig ett år siden sist jeg så Troldskugge på samme scene, den gang under den trønderske finalen i Wacken Metal Battle. De overbeviste da såpass bra at de endte opp i Norgesfinalen i Oslo, som de også likegodt vant og deretter ble det tur til metallens mekka, Wacken Open Air. Som sagt, de var bra sist de spilte her, men enda bedre denne gangen. De var godt samspilte, hadde veldig god vokal og gode låter. Selv synes jeg de fungerte best når de hadde litt tempo i låtene sine. En velplassert god konsert fra Troldskugge.

Mitt første møte med Den Saakaldte på en scene stod deretter på programmet og her ble ingen skuffet. Kvalitetsfull black metal med mange temposkift og varierte låter. Bandet består av folk med fartstid i en rekke kjente band som 1349, Naer Mataron, Pantheon I, Aeon Throne, The 3rd Attempt, Fortid, From the Vastland og for anledningen innleid bassist fra Nocturnal Breed. Et lite superband der altså.

Man hører lett at her er det folk med fartstid i band som har både spilt fort og lenge, for når det går unna med Den Saakaldte, så går det unna. Morsomt å høre på og morsomt å se på og jækla bra. Masse energi, godt med horns up og en toveis kjemi mellom band og publikum man sjelden opplever på extreme metalkonsert i Trondheim.

Godt fornøyd med kvelden og jeg vet at hvis mulighetene til å få oppleve disse to bandene spille live igjen, kommer jeg til å møte opp. Bra var det. Takk!