OPPROBRIUM – Serpent Temptation

OPPROBRIUM – Serpent Temptation

Opprobrium kan for mange være et ukjent band, men fakta er at dette er et band du burde kjenne. I alle fall om du er fan av kjapp death/thrash av den gamle skolen. For å klare litt opp her. Opprobrium het tidligere Incubus og da burde det tennes et lys her og der vil jeg tro. Bandets debutskive «Serpent Temptation» fra 1988 er en kraftsalve av et album og bør finnes i alle death metal og thrash metal samlinger. Albumet ble reutgitt 8 år senere og skulle du ikke ha fått tak i den eller originalen fra 99, får du nå muligheten igjen. For brødrene Howard har nok en gang reutgitt denne godbiten.

Hva er det som er så spesielt med denne skiva? Når man tar det beste fra det beste og lager et nydelig lite virrvarr av herligheter, da blir det veldig bra. En herlig mix av thrash metal, death metal, speed metal og litt heavy metal. Og mye fuzz!

Temposkiftene er enorme. Fort, fortere, tungt, solo, fort, heavy, jævlig fort, infernalsk solo, headbangervennlig, ikke headbangervennlig (dvs super-fort), osv osv. Sånn går låtene og ja, man kan ikke annet enn å kose seg. Litt slitsomt er det, men det er av typen «god-slitsomt».

På sitt raskeste går dette i Deicide-fart. Det betyr at rockefoten får et seriøst problem med å holde tritt med bandet. Headbanging kan man bare glemme, da hodepinen kommer som kastet på deg før du har holdt på i fem sekunder. Heldigvis går det ikke like fort hele tiden og man kan nyte, bange, rocke og til og med «danse» seg gjennom store deler av skiva uten alt for store problemer.

Dette er ei skive man lett re-oppdager igjen og igjen. Med dagens utgivelsesfrekventering, er det mye å følge med på og mye av det gode gamle blir lett glemt. Heldigvis er dette ei skive det alltid er like morsomt og re-oppdage. Personlig har jeg gjort det flere ganger og nå sist da denne nyutgivelsen dukket opp i mailboksen. Når ei skive fra 1988 så blir spilt uavbrutt i ei uke, det kan bare bety en ting, og det er at skiva er bra. Og nå er det din tur. Enten med Incubus sine tidligere versjoner av skiva eller en av de to fra Opprobrium. Jeg anbefaler den nyeste.

https://www.facebook.com/opprobriumofficial