GHOST til Trondheim (27/2)

GHOST til Trondheim (27/2)

Trondheim – Samfundet
 

Lørdag 27. februar 2016

 

GHOST

+

TRIBULATION
(Support)

 

C.C. NOK 270,-/330,- (medlem/ikke-medlem)

18 år leg plikt

 

Konserten er utsolgt!

Facebook Eventside

 

Hvem skulle trodd at en gjeng ansiktsløse svensker i kardinalkapper skulle bli den store snakkisen i både indie-kretser, trendmagasiner og metal-undergrunnen? Bandet som også gjentatte ganger blitt hypet av prominente rockere som Dave Grohl fra Foo Fighters og Metallica-frontmann James Hetfield, kommer nå til Samfundet for sette sitt spor i Storsalen.

Ghost spiller på mange strenger både musikalsk og estetisk. Nøkkelen til den abnorme oppmerksomheten de har blitt gjenstand for de siste årene ligger nok i summen av sjokkeffekten, det sterke visuelle uttrykket og ikke minst de sjokkerende fengende låtene.

Bandet har bakgrunn fra ulike metal-konstellasjoner, men trekker først og fremst sine musikalske veksler på alt fra klassisk 60- og 70-tallsrock som Blue Öyster Cult og Black Widdow. Ja, man kan endog finne spor av The Beatles-psykedelia og ABBAs suverene popmelodier. Sleng på litt okkult metal i Mercyful Fate-tradisjonen og du har Ghosts musikalske palett på et fargesprakende lerret. Debuten "Opus Eponymous" ble fort en stor undergrunnsfavoritt, mens oppfølgeren "Infestissumam" med giganten Universal i ryggen sendte dem rett til topps på albumlisten i hjemlandet. Platen nådde en svært respektabel 8. plass her hjemme og singelen "Year Zero" har vært listet på P3.

Bandets liveshow er mildt sagt noe for seg selv. Setting kan minne om en katolsk messe hvor sentrale element kanskje har fått et litt annet innhold enn det man vanligvis forbinder med en slik seanse. Papa Emeritus II er seremonileder og forretter naturligvis messen med en kledelig italiensk aksent. Den sorte humoren sitter løst med andre ord.

 

https://www.facebook.com/thebandghost

www.samfundet.no