SHINING (Swe) – Bergen – Garage

SHINING (Swe) – Bergen – Garage

The 3rd Attempt, det nyeste bandet til Tschort og Blood Pervertor (ex-Carpathian Forest) inntar scenen med en mørk og dyster intro. Vokalisten, Ødemark, står i en positur som kan minne om Baphomet. Alltid gøy å se at band jobber med å fronte en slags form for symbolikk allerede fra de går på scenen.

Musikalsk sett er The 3rd Attempt fortsatt veldig nytt og har en del utvikling å gjøre. Ingenting av musikken føles veldig original, men det er bra gjennomført, og når bandet får en eller to utgivelser til på CV’en, er det nok også sansynlig at de vil virke mer egne.

Visuelt kult å se på med mye energi gjør helheten til en absolutt ok opplevelse.

Shining: Den ekstreme, svenske black metal legenden, Kvarforth, har gjennom hele sin musikalske karriere vært kjent for å være et ytterliggående element innenfor scenen. Både musikalsk, visuelt og i hele hans væremåte.

Fra starten av konserten virker hele bandet omtrent oppslukt i sin egen tilværelse. Som å se på en transe som foregår på scenen. Kvarforth hendvender seg likevel mye til publikum. Litt som en sektsleder. Absolutt fascinerende å følge med på symbiosen som skjer mellom Shining og publikum.

Kveldens setliste er en veldig godt gjennomført blanding av gammelt, nytt og coverlåter. Gode leveringer av sangene hjelper også på opplevelsen. Trommene går som maskingevær, sammen med de mørke tonene fra gitarene og bassen. På toppen legges de smertefulle hylene til Niklas Kvarforth, og det gir en essens av nærmest å høre på et torturkammer. Bandet får med andre ord til akkurat det det virker som at de prøver på, og det er en fornøyelig affære.

Shining har et rykte om å være et av de mest ekstreme bandene en kan oppleve å se live på grunn av det groteske visuelle. Desverre virket sceneshowet mye tammere enn ryktene forteller, og det resulterte dermed i et litt skuffende show på den siden.

Til syvende og sist en bra kveld med varierende nivå visuelt og musikalsk sett. Shining er fortsatt et band som folk burde se live, om ikke annet for å få med seg hele bandets kobling til seg selv og publikum!