NORSK URSKOG

NORSK URSKOG

Det er drøyt fire måneder til neste utgave av Inferno Festivalen og en av aktørene som benytter Inferno til promotering er Norsk Urskog, et prosjekt for promotering av norske ukjente metalband. Primus motor for prosjektet er Harald Eilertsen og siden nå Inferno begynner å nærme seg, har vi tatt en prat med Harald.

Vi har hatt en liten prat om Norsk Urskog tidligere her i Eternal Terror, men for de som ikke fikk med seg det og vet hva Norsk Urskog er, så begynner jeg med å spørre: hva er Norsk Urskog?

Norsk Urskog er kort og godt et prosjekt som går ut på å promotere metalband fra den norske undergrunnen på Infernofestivalen. Vi organiserer et spleiselag hvor banda deler på utgiftene til å trykke en samlecd som vi distribuerer via goodiebagene til Inferno. I tillegg pusher vi litt ekstra på for å sørge for at presse, labels, promotører og andre bransjefolk som er tilstede på festivalen får med seg et eksemplar eller fler hver.

Den aller første Norsk Urskog utgivelsen kom ut tilbake i 2007, var det vel. Hvordan, hvor og når dukket denne ideen opp første gang?

Det var egentlig litt tilfeldig at bandet jeg spilte i da (Imbalance) fikk et ganske godt tilbud på å få putta noe promomateriell i Infernobagene. Det synes vi jo var en god idé, men da vi sjekka hvor mye det kosta å trykke demoen vår i 3500x, måtte vi finne en som var enda bedre.

Det var da vi kom på at vi kunne sjekke med andre band vi kjente og hadde spilt med oppigjennom om de ville være med å spleise. Som et rimelig ukjent band selv visste vi jo godt hvor vanskelig det er å bli lagt merke til, og vi kjente mange band som vi synes fortjente langt mer oppmerksomhet enn de ellers fikk.

Idéen falt i god jord hos flere, og slik ble Norsk Urskog født.

NorskUrskog_Harald_15.jpg

Hvem bortsett fra deg er med på dette prosjektet?

Fra og med forrige utgivelse har Andrea Chirulescu og Liz Wold vært en del av Norsk Urskog-gjengen. Uten deres initiativ og pågangsmot ville nok prosjektet lidd en nokså uspektakulær død, og jeg ville funnet på andre ting som å file negler eller titte ut vinduet.

Fra og med påskens utgave er også Negative Vibe Records med på laget. Vi trenger en label som ansvarlig utgiver av skiva, og Negative Vibe er egentlig det eneste selskapet vi vurderte for jobben. De har mange av de samme målene som Norsk Urskog, og har gjort en solid jobb nettopp for å fremme fete undergrunnsband, så vi følte det var naturlig å kontakte dem. Heldigvis for oss var de med på notene!

I tillegg får vi god hjelp fra Trine og Kim som hjelper oss med coverdesign, Marta Løvberg som er vår faste bilde av skog-leverandør, DS-media som hjelper oss å få produsert selve skiva, og selvfølgelig Infernofestivalen og Turbine Agency som støtter oss og hjelper til med distribusjonen.

Hva skal til for at et band kan bli med på CD-en? Når er fristen for å melde seg på?

Hovedkravet er at det er med minst én fuzzgitar og at de har lyst å være med.  Hovedpoenget bak skiva er jo å være en kanal hvor banda kan promotere seg selv mot et publikum som kanskje er vanskelig å nå alene. Det er mao ikke vår personlige smak eller vurdering som avgjør. Dersom vi føler noe er helt utafor vil vi jo selvsagt si fra, men hittil har vi valgt å legge oss på en linje hvor det er banda selv som tar avgjørelsen.

Vi strekker kanskje definisjonen av metal litt langt i noen tilfeller, men så lenge det er fet musikk og et energisk uttrykk lar vi det gå. Erfaring har jo også vist at metalfans gjerne er opptatt av musikk i tilgrensende genrer også, og har ikke fått noen negative tilbakemeldinger på spekteret vi har hatt med så langt.

Fristen for å melde seg på er 1. februar, men jeg vil anbefale å være ute en del tidligere. Det er begrenset plass på skiva, og flere band er allerede på plass.

Er det mange søknader dere må takke nei til?

Nei. Så lenge det er plass igjen på skiva har vi ikke avvist noen enda.

 

norsk-urskog-logo-black-500.png

Det koster å lage CD-er. Hvordan ordner dere dette med finansieringen?

Som sagt er det et spleiselag. Utgiftene til selve CDen er det banda selv som står for. Det som er vanskeligere å få dekket inn er utgifter utenom dette, hovedsaklig N©B-vederlag og litt ymse administrative utgifter. Norsk Urskog i seg selv sitter ikke igjen med noe annet enn noen ekstra utgifter vi ikke hadde forutsett.

Hvordan kan folk få tak på Norsk Urskog CD-en på Inferno?

Alle som har festivalpass skal automatisk få den i goodiebagene sine. Disse blir delt ut når man løser inn billetten sin i fargesprakende armbånd. Om man ikke har fått eller vil ha med en ekstra til en kompis eller noe, så skal vi sørge for at det finnes noen ekstra rundt omkring. Sjekk med infoskranken på festivalhotellet, eller merch-standen til Inferno.

Er det noen mulighet for folk som ikke kommer på Inferno å få tak i en CD?

Send meg en epost (haraldei-norskurskog@anduin.net) så skal vi nok klare å bli enige om noe. Dekker du porto, så sender jeg CD.

Vi har jo også noen eksemplarer til overs av eldre utgaver, så om noen vil ha dem også så er det bare å ta kontakt.

 

http://norsk-urskog.no/