VILLAINY – Villainy II – Dim

VILLAINY – Villainy II – Dim

Villainy’s debutalbum falt ikke helt i god jord her i gården, men siden de tydeligvis er blitt en snakkis i enkelte deler av metalmiljøet, måtte man gi bandet et nytt forsøk når deres oppfølger «Dim» dukket opp i mailboksen.

Ved første lytt høres dette ut som en litt merkelig velprodusert mix av Voivod og Voivod. Altså, gammel og ny Voivod. Samt enkelte små Triptykon-influerte partier. Ved å høre enda litt mer så kommer det for en dag at bandets gitarist må ha hørt mye på Piggy i sin oppvekst samt at den eller de som skriver musikken i bandet har hørt en god del på norsk progressiv metal og da i sær black metal. Litt Khold kanskje, høres sånn ut.

Det er en del forskjellige låter på denne skiva. Noe er mye mer progressivt, mens for eksempel «The Soul is Untouched» er nesten ren black/thrash. «The View from my Ivory Tower» igjen er tung som faan og er tydelig inspirert av Triptykon. Det er lite som ligner på en rød tråd og det er lite sammenheng i låtene. Det er ikke dårlig, langt i fra. Men jeg tror kanskje bandet trenger litt mer tid på seg, så kan dette bli fryktelig bra. Ser fram til neste skive allerede nå jeg. Kanskje sjekke ut debuten igjen også……..kanskje.