SHINING (Swe) – Oslo – Pokalen Pub

SHINING (Swe) – Oslo – Pokalen Pub

Grunnet overtid på jobben fikk jeg beklageligvis ikke med meg 3rd Attempt (support denne kvelden) og jeg fikk bare med meg slutten av første sang av Shining som var Vilja & Dröm. Etter det gikk det slag i slag med bra sanger uten altfor mye pause i mellom. Det betyr derimot ikke at Niklas og resten av bandet ikke hadde kontakt med publikum, for det var bra kjemi både på scenen og mellom band og fremmøtte. Som kjent er ikke nordmenn altfor engasjerte, men Niklas fikk respons når han ønsket.

Dette er bare konsert nummer 2 for meg og det er derfor ikke mye å sammenligne med. Det jeg derimot selv føler er at Niklas var mer oppegående nå sammenlignet med det jeg så og hørte under konserten på Bunker festivalen; ikke at jeg har annet enn min egen mening å underbygge dette med. Han drakk av en flaske Jim Beam, så han var ikke kjørbar, men likevel virket han mer motivert for å gi folk det de ønsket. Han var intens og virket like besatt som man forventer.

Blant det det vi fikk servert var en av sangene jeg liker absolutt best; Besvikelsens Dystra Monotoni, som i tillegg har en av de beste introene (uansett sang og sjanger). Shining sin cover av Ohm (Seigmen) er like bra live som på album og ble rundet av med en imponerende solo av Peter Huss (fantastisk gitarist). Avslutningen av kvelden med Människa O’avskyvärda Människa, Låt Oss Ta Allt Från Varandra og For the God Below kunne ikke blitt stort bedre.

Jeg er blant de som liker lange konserter og skulle gjerne sett denne varte lenger enn en time. Men jeg får bare være takknemmelig for at de tok turen innom Oslo og håpe det ikke tar altfor mange år før de er tilbake. Gjerne på samme sted. Dette var min første tur til Pokalen og stedet er lite og intimt. Du kan gå opp på scenen hvis du vil; ingen gjerde som skiller band og publikum. Kombinerer man dette blir det en helt annen opplevelse sammenlignet med slik det er på større lokaler, og jeg velger heller dra til Pokalen hvis mulig. Da jeg var sent ute ble det ingen plass på første rad. Jeg sto dermed bakest i lokalet og basert på der jeg sto, gjorde lydmannen en bra jobb denne kvelden.