CRYPTOPSY – The Book of Suffering – Tome 1

CRYPTOPSY – The Book of Suffering – Tome 1

Kanadiske Cryptopsy har vært en liten favoritt her i heimen i ikke mindre enn 20 år, og selv om ikke bandets siste selvtitulerte fullengder fra 2012 ikke helt falt i smak, har man da fulgt med på hva som skjer der med bandet. Er blitt en liten snakkis innenfor death metal miljøet med sin selvutgitt fire-spors EP kalt «The Book of Suffering (Tome 1)» og det er ikke så rart. Fire brutale kjappe og tekniske småprogressive extreme metal låter det formelig lukter svidd av. Mindre ren death metal enn tidligere og mer extreme metal. Kanskje en smule mer kaos og en bitte liten dæsj extreme metal core. Om ikke alle fans av bandet liker endringen, så drar det frem smilet til denne karen i alle fall. Jeg er fornøyd og mener bandet er bedre enn på lenge.

Er litt usikker på hvem av bandmedlemmene som imponerer mest på denne EP-en. Supertrommis Flo Mounier herjer vilt og er bedre enn noen gang, vokalist Matt McGachy gjør savnet etter Lord Worm minimalt med sin meget aggressive og varierte growling, bandets ferskeste medlem og bassist Olivier Pinard imponerer på sitt instrument og gitarist Christian Donaldson spiller skjorta av alt og alle. Har man sett videoen av åpningssporet, vet man at alle fire gjør en ytterst imponerende innsats under den låta. Andrelåta «The Knife, the Head and what Remains» er enda villere og kanskje den beste låta jeg har hørt i hele år.

Med denne EP-en, kan man ikke gjøre annet enn å glede seg til fortsettelsen til Cryptopsy.

https://www.youtube.com/watch?v=rTsIH3sqPWU

https://www.facebook.com/CryptopsyMetal