LEPROUS – Bergen – Garage

LEPROUS – Bergen – Garage

Prog.metal er en av de mest interessante undersjangerne i metal. Norsk prog.metal er nok mest kjent i form av Ihsahn og Pagan’s Mind, men vi har også andre band som vokser til og denne kvelden var et godt eksempel på band som burde få anledningen til å fortsette å vokse.

Rendezvous Point

Tilbake på Garage med ny vokalist, men minst like mye energi som før. Bandet viser at de virkelig kan misukken sin, da de er særegent tight samtidig som at de har et løst og ledig sceneshow. Musikalsk sett er de enda mer sammensveiset enn forrige gang de besøkte byen, noe som aldri er et negativt tegn.

Den nye vokalisten, Geirmund Hansen, har en fantastisk stemme som ligger godt til musikken. Noen små knekk her og der som kan rettes opp i, men ingenting som ødela opplevelsen. En klar og rolig vokal som holder en stødig kurs for bandets musikk er viktig for et band som Rendezvous Point, og det er akkurat det de har fått i den nye sangeren!

Et annet blikkfang for bandet er bassisten, Gunn-Hilde Erstad. Det er alltid godt å se når et band har kvinnelige medlemmer, og enda kjekkere er det når hun leverer på et sånt nivå som det Erstad gjør, både i spillingen og i hele den avslappede, men likevel stramme holdningen på scenen. Rett og slett fascinerende.

Kveldens beste låt var Para, som det også ligger musikkvideo av på youtube: [sett inn link her]

Leprous

Leprous har på relativt kort tid anskaffet seg mye erfaring. Både gjennom å være backingbandet til Ihsahn selv, og på egenhånd. Medlemmene i bandet er i ypperste klasse, og musikken nyter godt av det.

Et litt annet tempo enn Rendezvous Point i musikken. Leprous er et rimelig rolig band, men de viser tydelig at "rolig" ikke nødvendigvis betyr "for enkelt". Musikken kan i stor grad beskrives som musikalsk kunst, da de holder et nivå på energien som er høyere enn hva mange ande band får til mens de gjennomfører det som i stor grad kan anses som en ballade.

1a72875f1feb5ca9a47a7f8ce5a00d37.jpg
(Photo: Kristoffer Rye)
 

Leprous har også en litt annen holdning ovenfor sitt publikum enn oppvarmingen. Hvor Rendezvous Point var jovial og ydmyk, er Leprous profesjonelle og staute i holdningen. Begge er gode måter å kommunisere med publikum, men det er en interessant overgang.

Det er umulig å snakke om dette bandet uten å nevne Baard Kolstad. Problemet med trommeslagere som er på et sånt nivå som herr Kolstad, er ofte at de overskygger bandene de er med i. Dette er nok litt tilfellet i Leprous også, men det svekker ikke konserten i en veldig stor grad. Hele bandet er ekstremt dyktige, men samtlige andre medlemmer har en liten meter de kan strekke seg før de er på samme linje som den unge trommeslageren.

Leprous ga et helhetlig bra show, som startet bra, og fortsatte med mange høydepunkter. Absolutt å anbefale at man ser dette bandet live.