Enslaved til Folken torsdag 1. oktober

Enslaved til Folken torsdag 1. oktober

Det er muligens misvisende å kalle Enslaved for en institusjon innen norsk metal, all den tid begrepet i kulturell sammenheng bærer med seg en forestilling om at noe er satt og gjerne har sine mest kreative år bak seg. Enslaved har aldri hvilt på en vinnerformel og har alltid hatt det som forsett å utfordre både seg selv og lytteren når de har skrevet ny musikk. Men om man skal oppsummere norsk metal-historie og dens internasjonale appell, er det ingen tvil om at Enslaved spiller en avgjørende rolle både som sjangerspydspiss og brobygger de siste 20 årene.

Bandet er aktuelle med sin trettende plate, ‘In Times’, og nok en gang har femmerbanden lagt seg i selen for å utfordre konvensjonene. Det er monumentalt, melodiøst, hardt, intrikat og fengende om hverandre. De progressive elementene er med andre ord godt ivaretatt, samtidig som bandet får vist frem både nye og gamle sider ved seg selv.

‘Tilbakemeldingene på det nye albumet har vært veldig gode, og de har fungert utrolig bra live. Folk har sagt og skrevet at de hører mye av den gamle energien i sangene, men også de nye, mer progressive elementene. Det stemmer veldig godt med hvordan vi selv også har forholdt oss til de nye sangene. De har en god balanse mellom det gamle og det nye’, sier Ivar Bjørnson til Aftenbladet.

I forkant av konserten med Enslaved i salen inviterer vi til bokbad i Kafé Akvariet. Grutle Kjellson og Ivar Bjørnson fra Enslaved deltar sammen med Harald Fossberg, journalist, musikkskribent og forfatter av boken ‘Nyanser av svart – historien om norsk black metal’. Arrangementet er gratis.

Enslaved er i toppform og absolutt et band å regne med, snart 24 år ut i karrieren.

Dørene åpner: 20.00.
Billetter: http://www.folken.no/folken/program/#postArrangement.
Informasjon om bokbadet: Billetter: http://www.folken.no/folken/program/#postArrangement

Av Jon Petter Kaalaas