Listening party: CHILDREN OF BODOM – I Worship Chaos

Listening party: CHILDREN OF BODOM – I Worship Chaos

2. oktober slipper Nuclear Blast den nye skiva til CHILDREN OF BODOM. Skiva heter "I Worship Chaos" og dette er den åttende fullengderen til finnene. Dette skal vi selvsagt feire med Listening Party Trondheim Metalfest i Sky Lounge på Scandic Lerkendal på fredag. Dette blir det første av to vi kjører denne dagen. Vi begynner allerede klokka 15:00, og er ferdig i god tid før konsertene begynner kl 19:00.

ChildrenOfBodom2015b.jpg

Children of Bodom er et finsk melodisk death metal band som ble stiftet i 1993 og tok navnet sitt fra innsjøen Bodom i Esbo, Finland hvor 3 ungdommer ble knivdrept på en campingtur i 1960. Den siste personen overlevde angrepet og hevdet han så den personifiserte «Døden». «Døden» har blitt Children of Bodoms maskot og er inkludert på alle bandets albumcovere, og blir spøkefullt kalt for Roy, etter frasen i Hot Shots:Roy, ROY! That guy’s been ignoring me all day!

Da Children of Bodom ble stiftet av Alexi Laiho og Jaska Raatikainen kalte de seg IneartheD, men skiftet navn til Children of Bodom samme år for de måtte skifte navnet for og signere med SpineFarm Records, etter å ha gitt ut deres 3 eneste demoer. Children of Bodom blir ofte forkortet til CoB.

Alexi Laiho er bandets frontfigur, og blir ofte nevnt som en av de beste gitaristene i sin sjanger. Mange vil også hevde at han er av en de beste uansett sjanger. Flesteparten av sangene til bandet har som regel en heftig gitar- og keyboardsolo i seg. Etter at bandet slapp ut Something Wild prøvde Alexi å begå selvmord med sovepiller. Han lå en uke i koma. 3 måneder etter det sterke oppfølgingsalbumet Hatebreeder, kom livealbumet Tokyo Warhearts ut i butikkene. Dette var et veldig respektabelt album, siden de nettopp hadde gitt ut sitt andre album, og leverer et veldig bra livealbum. Mange vil hevde at dette er et av de beste livealbumene i sin sjanger.

Follow the Reaper er navnet på det tredje albumet, som kom ut i Oktober i år 2000. Albumet inneholder låter som Everytime I Die, Hate Me!, Kissing the Shadows og Mask of Sanity. Tre coverlåter ble også utgitt i forskjellige utgaver. Låtenes eiere er Ozzy Osbourne, WASP og Scorpions.

Hate Crew Deathroll er betraktet som det beste albumet av gjengen fra Esbo. Mange av låtene kan lett komme på en eventuell "Best Of"-cd. Dette er det siste albumet der Alexander Kuoppala var rytmegitarist.

Roope Latvala kom susende inn som en reddende engel, og ble med på turneen til det femte albumet. Are You Dead Yet? ble debuten til Roope i bandet. Skiven kom ut i 2005. Vi merker sjangerskifte veldig godt på dette albumet – skiftet fra å være "melodisk" til å være "trashy". Et solid album, der altså. We’re Not Gonna Fall, In Your Face, tittellåten og Trashed, Lost & Strungout er de største godbitene. Skiven kom på Billboard-lista i USA – en god prestasjon.

Blooddrunk var det sjette albumet fra bandet. Det ble utgitt 9 April 2008. Banned From Heaven, Tie My Rope og tittellåten Blooddrunk er tre låter som blir sett på som de beste fra dette spektakulære albumet. Stilen på albumet var mer preget av thrash metal enn de foregående.

Høsten 2010 ble brukt til å spille inn det sjuende og foreløpig siste albumet fra bandet, Relentless Reckless Forever. Albumet slippes 8. mars 2011, og følges opp med turneen "The ugly world tour 2011" der bandet også kommer til Norge. I slutten av Mai 2015, forlot Roope Latvala bandet.

 

Pil.gif

 

I Worship Chaos

 

ChildrenOfBodom_IWorshipChaos.jpg

Their skyrocketing start in the mid-90s was a takeoff that newcomer metal bands are still being measured against till this day, almost all of their albums earned gold or even platinum status in their home country and over the past two decades they‘ve become regulars on some of the world‘s biggest stages – CHILDREN OF BODOM. Brought into existence in 1993 by childhoold pals Alexi Laiho and Jaska Raatikainen at the astoundingly young age of 13 and 14 years respectively, the Finnish formation was completed by keyboardist Janne Wirman and bassist Henkka Seppälä prior to the recordings of their trailblazing 1997-debut »Something Wild« – two additional highly gifted musicians who were devoted to heavy metal wholeheartedly and were to form a congenial entity with Alexi and Jaska that would bring forth stunningly innovative creations time and again over the course of the following seven studio releases.

Subsequent to its (quoting Alexi) "blood-knuckled but incredibly fun" birth, insanity‘s youngest child was auspiciously baptised »I Worship Chaos« and will reveal its rugged, hate-filled face to the world on October 2nd. Recorded by the front man – who had to nail down all of the guitar parts on his own for the first time after the recent split with co-guitarist Roope Latvala – and his band mates together with long-time producer Mikko Karmila in COB‘s very own Danger Johnny Studios and mixed/mastered in Finnvox Studios, Helsinki, the follow-up to their previous celebrated output »Halo Of Blood« is set to raise the game once more as far as gloominess and catchiness are concerned. Optically backed up in its hauntingly aggrieving atmosphere by Tuomas Korpi‘s post-apocalyptic-ish artwork and enhanced with three brilliant bonus cover songs in the deluxe album version (one of which features guest vocals by MURDERDOLLS‘ Wednesday13 and ex-GWAR songstress Kim Dylla a.k.a. Vulvatron, namely the cover version of PLASMATICS‘ ‘Mistress Of Taboo‘), »I Worship Chaos« delights from end to end with the unmistakable Bodom sound in its purest form that back in the days fans and critics have eternally fallen in love with from the opening riff of ‘Deadnight Warrior‘ on. So mark Alexi Laiho‘s words: "Put your shades and helmets on, it will get very dark and it might hurt – in perfect COB fashion, of course!"

 

CHILDREN OF BODOM
"I Worship Chaos"

Release: 2. Oktober 2015
Nuclear Blast

1. I Hurt 04:29
2. My Bodom (I Am the Only One) 04:19
3. Morrigan 05:06
4. Horns 04:10
5. Prayer for the Afflicted 04:55
6. I Worship Chaos 03:40
7. Hold Your Tongue 04:02
8. Suicide Bomber 03:33
9. All for Nothing 05:42
10. Widdershins 05:08

 

Pil.gif
 
 

KOMMENDE KONSERTER

 

6.12
CHILDREN OF BODOM + SYLOSIS
Oslo – Rockefeller

 

Pil.gif

 

LISTENING PARTY

 

ChildrenOfBodom_IWorshipChaos.jpg
CHILDREN OF BODOM
"I Worship Chaos"

Scandic Lerkendal – Sky Lounge
Trondheim

 
2. Oktober 2015
 Kl 15:00

 

Pil.gif
 

 

SPONSORER

 

Children of Bodom

Nuclear Blast

Trondheim Metalfest

Eternal Terror Live