NORWAY ROCK gjenoppstår i juni 2016

NORWAY ROCK gjenoppstår i juni 2016

Det har vært stor etterspørsel og savn fra publikum for at Norway Rock skal gjenoppstå. Det har varmet ildsjelenes hjerte, og faktisk så mye at vi ikke kunne la det ligge. I november 2014 hadde vi vår første Uprising Part 1. En event som ble arrangert for å komme ett steg nærmere vårt mål om å gjenskape festival på Øyesletta i Kvinesdal i rockens navn. Det var mange som tok turen til, og det endte opp med et pent overskudd for videre drift.

Det er nå dannet nytt selskap som skal ta seg av driften og det organisatoriske. Ildsjeler, nye og gamle, og bygda Kvinesdal er nå klare for bygge opp festivalen i en forsiktig oppoverbakke. Viktige samarbeidspartnere og grunneiere er meget positive, og det er allerede noen sponsorer på plass.

 

FESTIVALDATO ER KLAR

Dato for Norway Rock Uprising blir 8-10. juli 2016 på Øyesletta i Kvinesdal!

10 år siden festivalen først så dagens lys.

 

Det blir en komprimert utgave av festivalen som var, og et lite steg til tilbake røttene. Festivalen vil ikke starte der den slapp i 2011, men håper folket vil støtte opp selv om favorittbanda kan la vente på seg i første omgang. Programmet som blir servert blir uansett en variert og tøff meny som vil bidra til at festivalstemningen vil komme tilbake, slik vi liker den på Øyesletta.

Band blir annonsert fortløpende, men vi kan si så mye at sjangeren blir den samme som alltid, nemlig rock og metal.

Som sist, vil vi ha campområde for de som ønsker overnatting nær til konsertområdet. Nærmere praktisk info vil komme på nye webside.

For de som ikke vil vente helt til 2016, kan vi også annonsere Uprising Part 2, som blir 12. desember på Harvest Bar i Kvinesdal med konsert for å bidra til økt startkapital, rekruttering av nye ildsjeler, samt forkorte tiden til selve festivalen er i gang.

 

Litt historikk

2011 var siste året for velkjente Norway Rock Festival i Kvinesdal. Håpet var stort for et nytt år, men den økonomiske biten var ikke til å unngå. Det ble begjært konkurs. Situasjonen på den tiden, etter et solid underskudd, ble det vanskelig å få festivalen i gang igjen i 2012.

Historien tilbake fra 2006 da den gang Kvinesdal Rock så dagens lys og til og med 2011 har derimot vært et fantastisk tilbakeblikk. Man kunne pryde seg med storheter som Motörhead, Gary Moore, Turboneger, Kamelot, Twisted Sister, In Flames, Dum Dum Boys, Immortal og Manowar. Listen er alt for lang til å få med alle, men den gode stemningen som var på Øyesletta hver juli, den glemmer man aldri.

Der er den vi nå vil gjenskape!

Planen er klar, folket er enda klarere! Både som ønske og et klart mål om at Norway Rock skal gjenoppstå. I 2016 er det 10 år siden festivalen så dagens lys. Det er et jubileum i seg selv. Mange tanker har etter konkursen ulmet under overflaten, og man ønsker å åpne opp for ny festival. Allerede fra 2014 og fremover planlegges det Uprising happenings slik at det skal jobbes fra bunn til topp. Step by step.

Norway Rock Uprising team har vært lenge på plass og det jobbes iherdig med å få inn sponsorer slik at man har en stødig grobunn. Det er allerede i havn noen lokale sponsorer, og vi håper flere vil henge seg på for å støtte opp.

Dugnadsånden har vokst seg stor blant ildsjelene, og vi trenger enda flere. Det lokale næringslivet og kommunen håpes det på har savnet festivalen, og ønsker å bli med på laget slik at festivalen kan vokse og gro i mange år fremover.

Det er mye som skal på plass, men med hardt arbeid og en positiv holdning om at fortid er fortid, vil vi alle ha tilbake den gode festivalstemningen som alle elsket i Kvinesdal.

Vi ønsker og håper at folket vil være med på denne reisen, slik at vi igjen kan skape rockehistorie i Kvinesdal.