BLACK SABBATH til Tons of Rock 2016

BLACK SABBATH til Tons of Rock 2016

Bedre grunn til å dra på Tons of Rock 2016 får du ikke, for i dag kan alle norske fans av BLACK SABBATH glede seg. Tungrockens ubestridte gudfedre BLACK SABBATH kommer til Fredriksten Festning og Tons of Rock!!Bandet legger ut på sin aller siste turne neste år kalt "The End" og Tons of Rock er blant de heldige som får besøk av Ozzy, Tony Iommi og Geezer Butler.

 

48 år etter den spede begynnelsen har Black Sabbath vokst seg fra Birminghams gater til å ende opp som det største og mest innflytelsesrike bandet innen hard rock og heavy metal noensinne, og ett av de mest betydningsfulle i musikkhistorien generelt. Med Ozzy Osbourne, den galeste mannen i rock i spissen, kommer legendene til Fredriksten Festning og Tons of Rock i juni 2016.

Tons of Rock har på bare to år blitt en ekstremt populær og velrennomert festival både blant publikum og artister, og denne æren vil vi takke for ved å gjøre Tons of Rock 2016 til det største og beste arrangementet for rock og metal i Norge noensinne! Det er i våre øyne og ører ingen mer selvfølgelig måte å gjøre dette på enn å starte med å annonsere bandet som startet heavy metal, og som har gitt ut klassikere som Iron Man, Paranoid, og War Pigs, klassikere som ingen hardrockfan har unngått.

Siden sine første besøk i Oslo, Bergen, og Sandnes i 1971(!) har den engelske kvartetten gjennomgått opp- og nedturer, både hjemme og ute, og etter et langt liv på veien har nå gitarist og grunnlegger Tony Iommi meddelt at dette blir aller siste runde for Black Sabbath. Derfor heter også turnen; ‘The End’.

Ozzy Osbourne er kanskje like kjent for den yngre generasjonen som faren i The Osbournes, MTVs suksessfamilie som vi alle har lært å elske i all sin dysfunksjonalitet og galskap. For de som vokste opp på åttitallet er han kjent som sjokkrockeren som man påsto bet hodet både av kyllinger og flaggermus på scenen.

Nå er altså Ozzy, sammen med Iommi og bassist Geezer Butler, på vei tilbake til Norge for å ta et siste farvel på vegne av Black Sabbath, tungrockens ubestridte gudfedre! Og hva passer da ikke bedre enn at legendene tar farvel på en festning, nemlig Fredriksten festning i Halden. Det vil bli en magisk kveld og omstendighetene tatt i betraktning, uten tvil den store konserthappeningen i Norge i 2016.

BLACK SABBATH  gathered_weiss .jpg

 

"Man bruker litt for ofte ordet legende, men i tilfellet Black Sabbath må man kunne si LEGENDER med store bokstaver. Da de introduserte seg selv med torden og regn i feburar 1970, begynte de på den mest imponerende og innflytelsesrike albumrekken 70-tallet så, fra Black Sabbath og Paranoid til Sabbath Bloody Sabbath og Sabotage. De oppfant metal slik vi kjenner sjangeren i dag. At de fremdeles spiller og lever og leverer i 35 år senere er både vakkert og imponerende, og at Tons of Rock har fått tak i dem er imponerende og litt overraskende. Det kribler litt under føttene når jeg tenker på at Black Sabbath skal gjøre sin første festivalopptreden og siste opptreden på festningen i Halden."

– Asbjørn Slettemark, musikkjournalist

 

«Oppdaget Black Sabbath som 14-åring. Hole In The Sky ble favoritten. Tonekombinasjonene og tekstene til Sabbath var det som slo meg, og gjør det fortsatt. I tillegg så de gærne og tøffe ut.»

– Prepple Houmb, DumDum Boys

 

  "Black Sabbath har alltid vært et av de viktigste banda for meg! Paranoidskiva var den som gjorde meg til metal-hode allerede som snørrunge og senere en av de viktigste grunnene til at jeg begynte å spille trommer"  

– Kenneth Kapstad (Motorpsycho, Spidergawd, m.m.)

 

«Å få verdens desidert viktigste tungrockband på sin avslutningsturne til Tons of Rock er selvsagt helt spesielt. Men det også en bekreftelse på Tons of Rock som Norges desidert største og viktigste årlige happening for rock- og metalpublikummet. På magiske Fredriksten festning vil dette bli et helt spesielt konsertøyeblikk i Norge i 2016

– Svein Bjørge, daglig leder Tons of Rock

 

"Å kunne annonsere Black Sabbath til Tons of Rock er ubeskrivelig stort. Når dette i tillegg er avskjedsturneen til gudfedrene av hard rock & heavy metal, så får man gåsehud av å tenke at dette skal skje i de spektakulære omgivelsene på Fredriksten festning i Halden. Snart 50 år etter de åpnet karrieren sin med et at tidene mest ikoniske gitarriff, skal de nå ut på siste reis. Dette blir definitivt en kveld for historiebøkene."

– Jarle Kvåle, bookingansvarlig, Tons of Rock

 

http://www.blacksabbath.com/

http://tonsofrock.no/