LOUD PARK 2015

LOUD PARK 2015

LOUD PARK er Japans største metalfestival. Første gang arrangert i 2006. Blir arrangert i oktober og går over en eller to dager. 
Festivalen har en litt merkelig historie. Første året gikk den over to dager og ble arrangert i Chiba City, en by som ligger ute ved kysten utenfor Tokyo. Andre og tredje året ble festivalen flyttet til Osaka, som ligger mye lengre sør i Japan. Det andre året prøvde de seg på en fire dagers maratonfestival med to dager først i Osaka og deretter to dager i Kobe. Dette gjentok de i 2010, men da med kun en dag i Kobe. Det fjerde året, 2009, var Loud Park tilbake i Chiba City, men fra og med året etter der igjen, i 2010, har Loud Park slått seg til ro i Osaka. I 2011 og 2012 ble festivalen redusert til en dag, men i 2013 økte de igjen til to dager og der har de ligget siden.

SLAYER og MEGADETH var headlinere det først året og har spilt hhv tre og to ganger tidligere. Naturlig nok er det de samme bandene som headliner under festivalens 10-års jubileum i år. Det har vært en rekke større band på Loud Park opp gjennom de ni årene festivalen har vært arrangert. Vi kan nevne foruten SLAYER og MEGADETH band som ANTHRAX, NAPALM DEATH, DIO, HEAVEN AND HELL, BLIND GUARDIAN, TRIVIUM, MACHINE HEAD, MARILYN MANSON, ARCH ENEMY, SAXON, SLIPKNOT, DOWN, CARCASS, MÖTLEY CRÜE, JUDAS PRIEST, KORN, HALFORD, ACCEPT, OZZY OSBOOURNE, MOTÖRHEAD, LIMB BIZKIT, WHITESNAKE, HELLOWEEN, IN FLAMES, NILE, SONATA ARCTICA, DRAGONFORCE, EUROPE, BEHEMOTH og CHILDREN OF BODOM

Noen norske band har også vært innom festivalen;  1349. CIRCUS MAXIMUS, SATYRICON og WIG WAM har alle spilt på Loud Park.

Årets festival blir arrangert 10. og 11. oktober. De største trekkplastrene er som nevnt SLAYER og MEGADETH. Men i tillegg skal også blant andre CHILDREN OF BODOM, TESTAMENT, GOJIRA, SABATON, KAMELOT, ARCH ENEMY, ANTHRAX, HELLOWEEN, GAMMA RAY, HAMMERFALL, CARCASS, NAPALM DEATH, AT THE GATES, DARK TRANQUILLITY og OBITUARY spille. Norges eneste representant i år er ABBATH. Totalt er det 37 band som spiller på LOUD PARK i år.

Det er fra og med i år av tre scener på LOUD PARK. Også her skiller de seg litt ut fra Europa. Det er to hovedscener: Big Rock Stage og Ultimate Stage. Slayer avslutter lørdagen på Big Rock Stage, mens Megadeth avslutter søndagen på Ultimate Stage. Den tredje scenen heter Kingdom Stage på lørdagen og bytter navn til Extreme Stage dagen etter.

Billettene til LOUD PARK er kostbare. For en ikke-japaneer koster et dagspass 17050 yen og et festivalpass 30250 yen. Dette tilsvarer hhv ca 1200 og 2100 norske blanke kroner. Bestiller du billetter i Japan, kan du slippe unna med ca 27000 yen for festivalpasset.

 Slayer_15.jpg
 
 
Pil.gif

 

LITT INFO OM FESTIVALEN

 

Tickets.gif

Billetter:

Festivalpass: 30250 yen
Dagspass lørdag: 17050 yen
Dagspass søndag: 17050 yen

Billetter bestiller du her

 

TMF_hotel.jpg

Overnatting:

I Japan er det hotel som gjelder.

Det er ca 245 hoteller/overnattingssteder i Osaka. En oversikt finner du her.

 

 

Program:

LoudPark_15_bands.jpg

http://www.loudpark.com/15/