MASSIVE DESTRUCTION METAL FESTIVAL 2015

MASSIVE DESTRUCTION METAL FESTIVAL 2015

MASSIVE DESTRUCTION METAL FESTIVAL het MUSIC OF MASS DESTRUCTION til og med i fjor, men byttet navn foran årets festival. MASSIVE DESTRUCTION METAL FESTIVAL er en en dags festival som arrangeres på Union Scene i Drammen. Ble første gang arrangert i 2011. Syv band på en dag på en scene er hva MASSIVE DESTRUCTION METAL FESTIVAL handler om og nå feirer arrangørene sitt første jubileum (5 år).

Årets MASSIVE DESTRUCTION METAL FESTIVAL arrangeres 12. september. Det er fortsatt billetter tilgjengelig og på scenen stiller MYRKSKOG og ENSLAVED i front for et fint knippe band. Vi har tatt oss en prat med festivalsjefen også.

 

Pil.gif

 

INTERVJU MED FESTIVALSJEF

STEFFEN OVERAAE

SteffenOveraae_15.jpg

Massive Destruction Metal Festival arrangeres den 12. September på Union Scene i Drammen. På scenen stiller ENSLAVED, MYRKSKOG, KONGH, CAUSING THE EXILE, FLESHMEADOW og TOTEM MOON. Et pent knippe band det. Men før vi snakker om banda, må vi få en liten oppklaring på navnebyttet. Hvorfor endret dere navn fra Music of Mass Destruction til Massive Destruction Music Festival foran årets festival?

Takk for det, vi er veldig fornøyd med årets line-up. Festivalens nye bookingsjef, Frida Eggum Jacobsen har gjort et godt førsteinntrykk.

Navnet på festivalen ja….etter noen endringer i festivalstyret ønsket vi å forandre på flere momenter på festivalen, navnet var et av de. Mass Destruction blir ofte assosiert med krig og kjipe amerikanske republikanere. Vi har slitt med å få samarbeidspartnere nettopp på grunn av denne assosiasjonen. Samtidig ville vi at folk skulle kjenne igjen navnet, så vi landet på Massive Destruction. Høres fortsatt brutalt ut og er et navn vi kan leve og vokse med.

Og så over til banda.

Vi har alltid hatt fokus på lokale band, 50% av line-up har vært lokale helter. Men når det første bandet (gjerne lokalt) har stått på scenen klokka 18.30 foran et veldig glissent publikum i 4 år (noe ingen fortjener), har vi valgt å redusere antall band for å starte senere. Vi gjør dette for at det første bandet får en god opplevelse og blir presentert på en god måte. Så ja, 6 band i år. Regner du med vår band-battle dagen før, blir det totalt 9 band.

En dag, to scener og syv band, det er der dere har lagt dere. Slik har det vært siden 2011. Det må være veldig greit å forholde seg til et konsept med slike rammer. Dere vet dere skal ha syv band og ferdig med det liksom. Dere har ikke vurdert å utvide, enten med flere band eller flere dager?

Festivalen skal utvides litt hvert år, vi har valgt å satse på flere eventer dette året. Fredag og lørdag blir fylt med workshop/konferanse (med bl.a. Gunnar Sauermann fra Metal Hammer og Season of Mist), Battle of Massive Destruction (band battle, gratis/ingen aldersgrense), School of Destruction (barne-event for drøye metal-kids), nachspiel med sideshow, DJ`s++++ Fullt program for 11. og 12. september kommer straks.

Men vi skal vokse på antall band fremover også, mulig det blir flere band neste år, avhengig av årets resultat.

Hvilke av bandene gleder du deg selv mest til å se under årets festival?

Enslaved i Drammen blir kanon, ingen tvil om det. Myrkskog med nytt materialet og ny giv blir en legendarisk konsert. Men det er mye nytt og ukjent for mange på plakaten som jeg gleder meg veldig til. Kongh er et velrenommert band i stonermetal/doom-undergrunnen som leverer veldig bra live. Anbefaler alle å sjekke Kongh før festivalen om du ikke kjenner disse. Fleshmeadow er et lokalt, ferskt deathmetal-band med stort potensiale. Selv om disse er unge, har de bra låtmateriale, et høyt teknisk nivå og erfaring bl.a fra spillejobb på Wacken med deres forrige band Aeon Throne. Fleshmeadow får en god spilletid (etter Myrkskog!) for at flest mulig får det med seg. Bandet vil overraske stort og vil garantert få mange fans etter Massive Destruction.

Battle of Massive Destruction. Kan du forklare litt om hvordan dette foregår, litt om regler og sånt og hvordan interessen har vært for band og være med på dette?

Det er en bandbattle for unge/mindre kjente band, gjerne lokale. Vinner får spille på neste års festival. Fjorårets vinner, Causing the Exile spiller som band nr 2 på årets festival.

Bandbattle skal være et alternativ for unge og gamle og skal være en gulrot for yngre band. Vi får inn mye spennende søknader. Av disse skal 3 band velges ut, disse får 20 min på scenen foran publikum og et fagpanel (profilerte metal-artister, folk fra plateselskap etc). Etter konserten får de en privat (backstage) konstruktiv vurdering/feedback på sin opptreden av fagpanelet og en vinner blir valgt av panelet. Ikke noe Idol-bullshit, men et seriøst tilbud til unge musikere for å ta steget ut i den norske metal-scenen.

Det er fri aldersgrense og gratis inngang på G60 ved Union Scene i Drammen, fredag 11. september.

 

MD15_Enslaved.jpg

Det kan for oss andre virke som Drammen er en meget bra metalby å bo i med et godt konserttilbud. Vi må stort sett nøye oss med å lese om alle banda som skal spille på Union Scene og Buddy. Hvordan er egentlig Drammen som metalby? Er det så bra som det kan virke?

 

Tilbudet er godt og noen vet å utnytte seg av det. Det var f.eks. 50 ville fans som koste seg stort på The Black Dahlia Murder da de spilte på Union Scene tidligere i år, jeg skulle gjerne sett flere. Vi lever kanskje litt i skyggen av Oslos konsert tilbud. Det er mange metalband og metalheads i Drammen og omegn, men det er et veldig spredt miljø. Mye av motivasjonen for å starte festivalen var for å skape et årlig samlingspunkt der lokale musikere får vise seg frem for et større publikum på en seriøs arena, det har vi klart. Vi får tonnevis av søknader fra gode, lokale band hvert år og det er vel et bevis på at miljøet er mer aktivt enn man skulle tro. Union Scene og Buddy er flinke til å utnytte dette ved å booke stadig mere metal og hardrock. Vi ser frem til en høst med Massive Destruction, Sepultura, W.A.S.P. og Magma for å nevne noe av det som skjer i Drammen. Ingen grunn til å nøye seg med å lese om det, bare å ta turen det!!!!

Hvordan har det vært publikumsmessig på de fire første årene av festivalen deres?

Bortsett fra ifjor har billettsalget vært stadig økende. Vi ønsker å vokse litt for hvert år, men det skal nevnes at vi har tredoblet budsjettet for i år og håper å gjøre ett noe større hopp på publikumsantallet.

Hvordan ser det ut så langt i år mtp billettsalget?

Forhåndssalg har det vært lite av hvert år. Typisk drammensere som stiller opp i døra og regner med at det er ledige billetter, hehe. Med Enslaved og Myrkskog på plakaten kan dette fort endre seg, så folk bør være tidlig ute og bestille billetter via vår Facebook side, massivedestruction.no eller unionscene.no

Hvordan er det med tilsig utenbys fra på et arrangement som Massive Destruction Metal Festival?

Vi har alltid hatt en overraskende stor andel av publikum fra andre steder i landet og det er veldig hyggelig. Det er gjerne disse som står for forhåndssalget. I år har vi blitt kontaktet av folk fra bl.a. England og Frankrike som ønsker å komme. Det tyder på at årets line-up fenger metalfolk utover landegrensen. Billett og hotellpris kan også være en avgjørende faktor, siden vi er billigere enn festivaler flest.

Hva kan du si om venuen Union Scene?

Union Scene er desidert det beste stedet i Drammen for enn metalfestival, om ikke hele Norge (!). Grunnen er at de har flere gode scener, alt det tekniske er top-notch og teknikerne er veldig gode. Mange av teknikerne er også metal-heads så de vet hvordan det skal låte og hvordan det skal se ut. God lyd er helt kritisk på en metal festival og det får vi på Union. Ledelsen er også veldig samarbeidsvillige og satser mye på metal om dagen, det gjør alt lettere.

Når blir MAMMÜTH å se på scenen under Massive Destruction Metal Festival igjen?

Haha, så trivelig å høre at vi er ønsket. Hele festivalen startet jo med at Mammüth skulle ha en spilt-gig. Flere band slang seg på og plutselig hadde vi en festival. Mammüth er for tiden i studio og du skal ikke se bort ifra at vi spiller på Massive Destruction 2016.

Er det ellers noe vettugt å si om Massive Destruction Metal Festival, Drammen og Union Scene?

Jeg vil gjerne takke alle frivillige som stiller hvert opp hvert år og jobber ræva av seg, dere kan aldri belønnes nok.

 

Pil.gif

 

 

LITT INFO OM FESTIVALEN

 

Tickets.gif

Billetter:

BILLETTER: NOK 350,-

KLIKK HER for å kjøpe billetter

 

TMF_hotel.jpg

Overnatting:

Hotell enkeltrom: 690 kr.
Hotell dobbeltrom: 790 kr.

co.unionbrygge@choice.no

Tlf: 32217001

Booking kode for hotell-rabatt: Massive Destruction.

 

MD15_Myrkskog.jpg

 

Program:

ENSLAVED

MYRKSKOG

KONGH

CAUSING THE EXILE

FLESHMEADOW

TOTEM MOON

 

Pil.gif

 

FESTIVALPLAKAT
 
 
MassiveDestruction_bands_15.jpg