TOXIC HOLOCAUST – Stavanger – Checkpoint Charlie

TOXIC HOLOCAUST – Stavanger – Checkpoint Charlie

Mye fin ungdom å se på Checkpoint Charlie denne mandagskvelden i August, og som min gode venn Rune sier så fint i det han kommer med hver sin øl; "Så lenge de gidder å ta på seg en dongerivest med bandlogoer på er alt fint". Rett før Töxik Death entrer scenen er det rundt 85-90 stykker inne i lokalet, kunne gjerne vært mer folk, men man kan vel allikevel si seg greit fornøyd, det skal jo litt til for å skremme ut Stavanger/Sandnesfolket, i hvert fall på en mandag. Dermed er det klart for stramme bukser, adidas sko og patronbelter, samt die hard thrash fra Sandnes. Töxik Death går ut i høyt tempo med sin rølpete men dog fengende thrash, og bare øker på utover i settet. Her er det vokalist med baller og innlevelse (samt en fin liten Aurora Noir tatovering), gitarist med attitude og peiling, hei hvor det går, armen og bein, herlig! Disse guttene kjører glatt over større navn i bransjen, lyden er bra, lokalet svett, og ingen bryr seg om at det er mandag. Eneste ankepunktet er bassisten, han spiller bra, men må øve på headbanging og sjarm, gutten så livredd ut under hele konserten. Uansett,  er du over gjennomsnittet interessert i kjapp og skitten metal sjekker du ut denne gjengen umiddelbart. Bandet velter av scenen, og dermed er det klart for kveldens hovedpersoner.

Amerikanske Toxic Holocaust passer også perfekt inn på Checkpoint Charlie, bandet er som skapt for små og svette lokaler, og det tar ikke lang tid før det tar fyr. Joel Grind & co smeller til, og lager fullt kaos til tross for at de "bare" er tre mann. Føler det er litt mer glissent i lokalet nå, men det bryr ikke gjengen på scenen seg om, de viser en energi og spilleglede få gjør dem etter. Igjen er lyden akkurat slik den skal være, om det har med øl-inntaket å gjøre kan jeg ikke svare på, men er man på thrash konsert skal man drikke mye øl, sånn er det bare. Får 4 øl over meg av et par karer som tror de liker metal, lar ikke det ødelegge stemningen, kjøper en ny og headbanger i vei. Legger merke til at trommisen har en t-skjorte med Cliff&James&Lars&Kirk, liten tvil om hvilken Metallica line-up han hadde ønsket seg, og jeg tror de fleste i lokalet er enige. Får med meg at de spiller "666", "War Is Hell" og "Nuke The Cross" (Tror jeg…), men alt funker uansett i aften, og vi tumler lettere døve og fornøyde ut i natten. Kanon opplegg med et lokalt band og karene fra US, en skikkelig thrash-kveld som flere burde fått med seg, men det ble nå som det ble. Checkpoint Charlie leverer varene som vanlig, med usedvanlig blide og hyggelige bartendere, topp lyd og topp stemning.