SOUTHERN DISCOMFORT 2015 med komplett program

SOUTHERN DISCOMFORT 2015 med komplett program

SOUTHERN DISCOMFORT 2015 er ferdigbooka og deres evigskjønne pressesjef Lena Moen sendte oss følgende nyhet i dag:

 

"Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves sies det, og nå er det klart for å gjøre årets program komplett! 


Headliner fredag 11 september er ingen ringere enn greske ROTTING CHRIST!

 

RottingChristEsterSegarra_5896aahorizontal.jpg
(Photo: Ester Segarra)

 

ROTTING CHRIST ble etablert i 1987 som et grindcore band. Tidlig på nittitallet, utviklet de seg til å bli et av de første greske blackmetal bandene, å  kan ta æren for å være opphavet til det greske blackmetal soundet.

Musikkstilen har for øvrig utviklet seg for hvert album ved å tilføre elementer av doom og goth i form av blant annet kvinnelig vokal, kor og sekkepipe(!). Til tross for dette, har de likevel alltid vært tro mot black metallen og operer i landskapet kjapp, agressiv black/gothic metal.

I likhet med Primordial (IRL) som også spiller på Southern DisComfort i år, har  ROTTING CHRIST klart å formidle sin kulturarv og historie gjennom metallen. (Vokalist i Primordial, Alan A Nemtheanga har gjort gjestevokal for  Rotting Christ…)

På grekerenes tolvte fullengder som forventes utgitt i 2016, er tekstene derimot inspirert av eldgamle kulturer og myter fra forskjellige deler av verden.Kanskje inspirert av alle stedene de har vært på? ROTTING CHRIST har gjort konserter i USA, Sør-Amerika, Europa, midt-østen etc. Til våren er de også bekreftet til  Witchfest i Sør-afrika!

Bandet har blitt oppfattet som kontroversielle, og fått mye internasjonal medieoppmerksomhet. Pga det.  De har sågar måttet avlyse konserter. Sist i 2005, når Megadeth’s Dave Mustaine nektet å spille en gresk konsert siden ROTTING CHRIST  var en del av line-up’en.

Dan Lilker (Anthrax) og Warrel Dane (Nevermore) forsvarte Rotting Christ etter denne episoden, og siden har det ikke oppstått liknende situasjoner. Heldigvis.

Det er under to måneder til de finner veien til Kick under Southern DisComfort! Vi gleder oss til 11 september!!

www.rotting-christ.com

 

 

MadderMortem_Promo_2015_01.jpg

Så skal vi såklart avsløre hvem som avslutter hele kalaset lørdag 12 september på Onkel Aksel (klubbscenen). MADDER MORTEM blir et hyggelig gjensyn denne kvelden!

Vokalist Agnete er en energisk scenepersonlighet ute like, og sammen med resten av gjengen er vi sikre på at de ,som alltid, vil levere varene!

MADDER MORTEM spiller progressiv/avantgarde/doom, og har også et nytt album på trappene. «Red in Tooth and Claw» som er det sjette albumet i rekken, er rett rundt hjørnet. Siden det er en stund siden det kom noe nytt fra den kanten, er det ekstra velkomment!

Onkel Aksel er plassen og være 12 september!"

www.maddermortem.com

 

Herli’land!!

 

www.southerndiscomfort.info

www.facebook.com/sdcmetal