A TRUST UNCLEAN – Reality Relinquished EP

A TRUST UNCLEAN – Reality Relinquished EP

De fleste av folkene som jobber der ute i den store verden med promo av nye album, forsøker titt og ofte og dytte på deg album som er «helt ut av en annen verden bra» og «for fans av det og det bandet» og «denne skiva vil du garantert like» osv osv. Vi som har vært i bransjen en stund vet at dette stemmer ytterst sjeldent og mailene preller litt av når de kommer. Heldigvis finnes det noen i bransjen som er av det mer ærlige slaget og som lærer seg hvem av journalistene og anmelderne som liker det og det, og det er når de tipsene kommer inn i mailboksen at man bør sjekke litt ekstra nøye. Et tips jeg fikk i slutten av forrige måned var fra en kar jeg har fått noen gode tips fra tidligere. På grunn av min fortid med vedkommende, sjekket jeg ut bandet og det var jeg godt fornøyd med at jeg gjorde. Denne gangen var det med et britisk teknisk death metal band som kalte seg A Trust Unclean og deres nye EP kalt «Reality Relinquished».

Jeg sjekket ut musikken først, og senere googlet jeg litt om bandet. Glad for det. Fant da ut at de ble kategorisert som en deathcore band tidligere- Hadde jeg lest først, hadde jeg nesten helt sikkert avsluttet min søken etter bandet der og da, for det meste som omtales som core, har en tendens til å ikke komme innom (d)ørene her hjemme. Men nå har det seg sånn at A Trust Unclean har tatt steget inn i den tekniske death metal verdenen og har gått mye bort fra deathcoren.

A Trust Unclean ble dannet i 2010 i Oxfordshire, England. De har fra før av, så vidt jeg vet, kun sluppet en EP. De er usignerte og de spiller en brutal variant av teknisk death metal med visse referanser til deathcoren.

«Reality Relinquished» inneholder fem gode låter der variasjon, brutalitet og teknisk glimrende death metal er hovedingrediensene. Ordet Variasjon bør egentlig gjentas flere ganger, for setter man på denne EP-en på repeat, så er det faktisk slik at man ikke helt hvor på skiva man er til enhver tid. Og lei blir man heller ikke, om man er fan av denne typen musikk.

Liker du band som Fit for an Autopsy, Job for a Cowboy, Thy Art is Murder og Despised Icon, vil nok dette garantert være noe for deg. Jeg liker skiva godt og vil holde øyne og ører åpne i tilfelle bandet skulle finne på å slippe en fullengder en gang i fremtiden.

https://www.facebook.com/atrustunclean