ROSKILDE 2015

ROSKILDE 2015

ROSKILDE FESTIVALEN i Danmark har vært arrangert hvert år siden 1971. Festivalen ble startet av 2 studenter på 17 og 18 år som gikk sammen med en promotør om arrangementet. Den gang over 2 dager med 20 band og med rundt 10 000 tilskuere hver av dagene. Allerede året etter tok stiftelsen Roskilde Foundation over og har siden den gang drevet festivalen. Festivalen er den største i Norden og hadde intet mindre enn 130000 mennesker innenfor portene i 2001 og 2013. I fjor hadde de angivelig sin største konsert noensinne med ca 100000 på Rolling Stones. Noe offentlig totaltall for 2014 er ikke å oppdrive, men med et slikt besøk på en konsert og en festival som varer i syv dager, er det lett å fortså at tallet i fjor var langt over 130000.

For å få plass til alle disse menneskene, består i dag festivalområdet av ikke mindre enn 1 og en kvart million kvadratmeter. Roskilde har i dag hele 7 scener der Orange er den største med en kapasitet på over 60 000 mennesker.

Årets Roskilde Festival er den 45. i rekken og det er ganske imponerende at en musikkfestival har fått hjulene til å gå rundt så lenge. Det er vel også ganske klart at Roskilde er en av de festivalene i hele verden som går best økonomisk. Roskilde har i de senere år vært drevet av flere tusen frivillige og millionoverskuddet er blitt fordelt og gitt til diverse verdensomspennende humanitære organisasjoner.

Det er tilsammen 175 band og artister som vil spille under årets Roskilde Festival. Blant de største navnene i år finner vi PAUL MCCARTNEY, MUSE, ENSLAVED, LAMB OF GOD, MASTODON, THÄSTRÖM, DECAPITATED og dama med rumpa: NICKI MINAJ.

 

Pil.gif

 

LITT INFO OM FESTIVALEN

 

Tickets.gif

Billetter:

8 dagers festivalpass: DKK 1940,-
Dagsbillett onsdag: DKK 980,-
Dagsbillett torsdag: DKK 980,-
Dagsbillett fredag: DKK 980,-
Dagsbillett lørdag: UTSOLGT

Billetter bestilles fra http://www.roskilde-festival.dk/tickets

 

TMF_hotel.jpg

Overnatting:

Det kryr av campingtilbud på Roskilde: Sjekk liste her.

 

 

Festivalplakat:

Roskilde_bands_15.jpg

 

Pil.gif

 

VIDEO

MASTODON – Roskilde 2011