RIVAL SONS til Bergen (14/8)

RIVAL SONS til Bergen (14/8)

Norgesvennene RIVAL SONS gjorde tidligere i vår en liten Norgesturne og de kommer tilbake ett par ganger før sommeren er over. 14. august blir de å se på Ole Bulls Scene i Bergen. De er også klare for tre festivaljobber i Norge i sommer. Dagen før Bergen spiller de på Kartfestivalen i Gvarv og i midten av juli spiller de på Bukta i Tromsø og Malakoff i Nordfjordeid.

Noen er født til å være rockestjerner – Rivel Sons består av fire slike personer. Anført av lungekapasiteten Jay Buchanan og riffmaestro Scott Holiday har bandet på rekordtid etablert seg som den klassiske rockens nye fanebærere. 

Her i Bergen har de solgt ut Hulen og Garage (begge i 2012) og imponert et fulltallig fesitvalpublikum på Bergenfest i juni 2013. Nå er de endelig tilbake! Datoen å merke av i kalenderen er fredag 14. August og stedet er intime Ole Bull Scene. Her blir det tett og svett!

I år er bandet aktuelle med kritikerroste "Great Western Valkyrie".

Bluesrockerne fra Long Beach, California slo igjennom med andreplata "Pressure & Time" i 2011, og ble hyllet verden for den tøffeste rocken man hadde hørt på lang tid. 

Når ordet bluesrock blir brukt, tenker en gjerne at det kun handler om en gjeng som er glad i å kle seg i flagrende gevanter og kopiere de gamle mesterne. Det er i så fall et resonnement man kan legge fra seg først som sist. "All Over the Road", "Pressure & Time" og "Burn Down Los Angeles" fra debuten er alle fellende bevis på at det går an å lage vital og ektefølt rock’n’roll på gamlemåten også i inneværende tiår.

Såpass mye lidenskap og egenart er det i Long Beach-kvartettens låtkatalog at den vil holde seg levende i lange tider.

"Head Down" (2012) fulgte i samme spor som debuten, men sprer seg enda litt bedre i både temperatur og stemningsleier. Her finner man alt fra varme ballader til psykedeliajammer. "Keep on Swinging" er sannsynligvis en av tiårets mest bredbeinte rockelåter.

Du får garantert den og de fleste andre rockejuvelene til Rival Sons avlevert med høy ekspertise når bandet vender tilbake til Bergen. Man får nemlig ikke varme opp for storheter som AC/DC og Alice Cooper uten grunn.

 

Billettalget er i gang og billetter kjøper du her.