SULPHUR AEON – Gateway to the Antisphere

SULPHUR AEON – Gateway to the Antisphere

Det tyske death metal bandet Sulphur Aeon satte spor etter seg allerede med sitt debutalbum "Swallowed by the Ocean’s Tide» for to år siden. Mange mente dette var et banebrytende album og selve framtiden for sjangeren. Dermed ble forventningene til andreskiva skrudd til topps. Slikt kan drepe selv den beste, men dette teknisk begavede death metal bandet som altså kaller seg Sulphur Aeon bryr seg ikke om slikt og har med sitt andrealbum levert ei skive som overgår debuten. Det lukter svidd av den. Og gull.

Musikalsk kan dette best beskrives som en god blanding av nyere Behemoth, Execration, Bölzer og SepticFlesh iblandet litt Vader og en liten dæsj black metal. Tempovarierende og aldri kjedelig. Gode varierende riff, panzertromming og en mørk ond god growl. Og med en pent knippe steikgode låter må resultatet bare bli bra.

Det ligger en brutal stemning over det hele, ikke ulikt stemningen du finner på Behemoths siste skive, bare enda mer brutalt. Det er litt semi-melodiøst innimellom, men på ekte death metal måte. Litt småstressende, headbangervillig og veldig mørkt. Tenkte å skrive at gutta er på sitt beste når de spiller teknisk midtempo, men de er like gode når tempoet skrus opp også. Endte dermed opp med at de er bet hele tide,

Dette er ei vokseskive av dimensjoner. Faktisk like god uten at du skrur volumet opp på max, og det er sjelden. Men begge hendene på ryggen vil jeg anbefale denne til alle som liker death metal og/eller god metal av den mer brutale varianten. Og alle andre. Vel fortjent skryt og høy score og en solid kandidat til årets album.

https://www.facebook.com/SulphurAeon