KATAKOMBEN – For folket

KATAKOMBEN – For folket

Under årets Inferno Festival åpnet en helt ny undergrunns metalbutikk på Youngstorget i Oslo. Katakomben er navnet og det er de tre undergrunnsplateselskapene Apocalyptic Empire Records, No Posers Please! og Duplicate Records som gikk sammen om butikken og dette vil glede mange metalhoder framover. Vi har tatt en liten prat med Jørgen Garmann fra Katakomben & No Posers Please! om sjappa.

Hvem var det som kom opp med denne ideen om å starte felles fysisk platebutikk med Apocalyptic Empire, No Posers Please! og Duplicate Records?

Tja, Kenneth Tiller (AER) og Einar Sjursø (Duplicate) er vel initiativtakerne Oslo kan takke for at byen endelig har fått en 100% undergrunnsjappe. Ideen hadde vel ligget og ulmet siden i fjor høst da No Posers Please! (Hans Jørgen Ersvik & Jørgen Garmann) ble spurt om vi ville være med å leke i vinter.  Ting tar alltid tid men det var et ønske om å få åpnet til Inferno og det gikk med en hel dags margin..

Vinyl blir nok av de fleste sett på som et utdødd format, men alle vet at metalfolk ikke er som andre. Er det liv laga for en fysisk platebutikk nå i 2015?

Vi mener det. Ikke sikkert markedsprofessorne på BI er like enig, haha. Musikk nytes best på fysisk format. Det er fortsatt noe ved å holde og studere en skive før man kjøper den. Man setter mer pris på musikken når man eier den, selv om det selvfølgelig er mer lettvint å streame/laste ned osv.
Alle tre distroene har via sine nettbutikker hatt et økende salg av vinyl de siste årene og nå gjør vi det enda enklere å få tak i musikk på den gode gamle måten.

Blir det felles nettbutikk eller må de som ikke bor i Oslo ty til tre forskjellige nettbutikker for å få tilgang til godsakene?

For øyeblikket er det ingen planer om å gå online med Katakomben. Utvalget til salgs i sjappa vil også være tilgjengelig i en av distroene´s nettbutikker til en hver tid. Så om du sitter å lurer på hva Katakomben kan tilby eller har i vente så ta enten en titt på facebook.com/katakombenoslo eller på en av distroene´s egne sider på enten duplicate-records.com, noposersplease.com eller apocalypticempire.com.

20150404_150353.jpg

Åpning under Inferno – kom det mye folk?

Inferno uka var veldig bra, vi ble nesten litt overrasket (bare nesten), Mye folk og bra trykk selv om vi ikke hadde rukket å markedsføre oss noe særlig. Takk til alle som kom innom og takk for alle de hyggelige tilbakemeldingene.

Det er vel veldig tidlig enda, men har dere merket noe til om metalfolket foretrekker CD eller vinyl?

Ingen tvil om at metalfolket foretrekker vinyl (både 7" og !2") men CD-en er langt ifra død og begravet. Begge formatene har solgt bra men utvalget vårt til nå har helt klart vært i favør vinylen. Dette kommer vi til å justere noe når vi får levert et nytt superdupert CD rack om ikke lenge med plass til flere titler.

Hva kan Katakomben by på til sine kunder?

Tja, bortsett ifra det som er åpenbart, god musikk til gode priser (det var litt PR ja), så håper vi at vi også kan gi kundene gode anbefalinger og innspill på hva som beveger seg i undergrunnen både her til lands og i det store utland.

Hvordan er prisnivået på Katakomben i forhold til kjedene og de allerede etablerte metalsjappene i hovedstaden?

Vi skal selvfølgelig gjøre alt vi kan for å holde prisene moderate og konkurransedyktige i forhold til de store kjedene. Vinyl er en dyr nok hobby som det er, haha.

Du er «kassadame» på Katakomben og jeg vet at du er vinylsamler. Har du plukket til deg noen godsaker selv etter at dørene åpnet?

Hehe, hyllene er fulle av fristelser så ja, noen titler har det blitt men vi ønsker helst at KUNDEN skal nyte godt av utvalget vårt så fingra av fatet er vel nye policyen vår der..

Siste ordet..

Takk for praten Rune og jeg regner med at du tar turen innom neste gang du er i Oslo.
Katakomben ligger godt plassert på Youngstorget og som sagt, info om sjappa finner du på facebook.com/katakombenoslo

Support your local undergrunns metal sjappe!