FROM BELOW – Ha det gøy

FROM BELOW – Ha det gøy

Norges sørligste delfinale i Wacken Metal Battle Norge 2015 ble unnagjort i Arendal 13. mars og vinner der ble FROM BELOW. Vi har tatt en liten prat med sørlendingene.

Hvordan opplevde dere delfinalen på Munkehaugen?

Vi hadde hørt en del av banda fra før og visste at nivået kom til å ligge høyt. Vi bestemte oss egentlig bare for å ha det gøy og gjøre det beste ut av det. I en setting hvor det er mange band og raske changeovers er det ikke alltid man får mulighet til å sjekke lyd på scenen og sånt kan være litt spennende, men heldigvis var det dyktige folk på plass bak mixepulten.

Hadde dere trua på at dere skulle vinne?

Overhodet ikke, men vi hadde jo selvsagt et lite håp. Som jeg nevtne kom vi for å ha det gøy, og den innstillingen tror jeg skinner litt igjennom når vi spiller.

Hvordan ble seieren feiret?

Det ble en fuktig kveld, for å si det på den måten.

Hvordan vil dere beskrive From Below?

Soundmessig ligger vi en plass mellom Svensk og "new" Amerikansk Death Metal. Dette er nok største innspirasjonskildene også.

Det kreeres variert death metal over hele kloden. Hvor mener dere den beste death metallen kommer fra? Hvem er det beste bandet og hvem har laget den beste skiva?

Jeg mener den beste Death Metallen kommer fra Sverige. Vi snakker At The Gates, Entombed, Meshuggah. Skal vi velge ut en skive må det nok bli "Slaughter Of The Soul". Veldig "safe" svar, men for vår del og for sjangeren i sin helhet har den skiva betydd mye.

FromBelow.jpg

Jeg har hørt noen rykter om en rykende fersk EP. Fortell.

Det stemmer! "I Arise" består av seks låter og er spillt inn og mixet hos oss i bandet. Vi skulle i utgangspunktet bare lage en pre-produksjon før vi reiste i studio, men fant ut at det låt bra nok til utgivelse.
EP-en er mastret hos Thomas Wang på Urban Sound Studios. Meget dyktige folk. Coveret og logo er laget av Espen Hegland, en god venn av oss.

Hvor kan man få tak i den?

EP-en kan man kjøpe av oss direkte ved å sende en melding på Facebook eller å sende en mail til bandfrombelow@gmail.com. Den koster 50 kroner.
Ellers ligger den også ute på Itunes, Amazon, Spotify og diverse andre mørke bakgater på Internett.

Dette er ganske ferskt enda, men hvordan tror dere det blir i finalen i Oslo i slutten av neste måned?

Det blir sikkert kjempegøy, og meget høyt nivå rent teknisk og showmessig. Vi gleder oss til å spille og ikke minst se de andre banda.

Har dere noen spesielle planer for å overbevise finalejuryen at From Below er det beste bandet for Norge å sende til Wacken Metal Battle i Tyskland i sommer?

Vi må nok bare kjøre på det vi greier og ha det kult på scenen, så får vi håpe det faller i smak både hos publikum og dommere.

 

https://www.facebook.com/BANDFROMBELOW

https://www.facebook.com/events/1546740868911810/