DROPKICK MURPHYS – Oslo – Sentrum Scene

DROPKICK MURPHYS – Oslo – Sentrum Scene

Et av verdens største og beste Punkband, Dropkick Murhpys er tilbake på Sentrum Scene i forbindelse med The Celtic Punk Invasion Tour, hvor de tar med kollegene i The Mahones (Canada) og Blood or Whiskey (Irland) rundt i Europa.

Kveldens første oppvarmer var SingerSongwriter Bryan McPherson, men pga så mange band på plakaten er det nødvendig med tidlig konsertstart, og han rakk man desverre ikke å få med seg.

Men man var på plass til Dublinbaserte Blood or Whiskey, knakende god folkpunk og visstnok første bandet etter The Pogues som begynte å blande Punk med Irsk Folk. Dårlig oppmøte så tidlig på kvelden, men bandet leverte som juling og fikk med seg de som var der på allsang med avslutningsnummeret "Poxy Pub".

The Mahones fra Canada var et mer ukjent band for min del, tydelig at jeg ikke var den eneste i publikum, og det hele ble noe anonymt og lunkent, men det skal ikke stå på energien til bandet.

Dropkick Murphys startet som vanlig med "The Foggy Dew" som intro som alltid setter stemning, og hadde Sentrum Scene i sin hule hånd med godbiter på rekke og rad; "Rose Tattoo", "Sunshine Highway",  "Prisoner’s Song", "Rocky Road To Dublin", "Sunday Hardcore Matinee", "Citizen CIA" og mange fler, og et avslutningsnummer bestående av, tradisjonen tro, "Kiss Me, I’m Shitfaced" hvor brorparten (så det ut som) av publikums kvinnelige representanter inntok scenen, og klassikeren "Skinhead On The MBTA", samt en cover av Sham 69’s "If The Kids Are United" helt på slutten, til stor glede for meg, hvertfall.

Tracklist (fra Last FM);

Out of Our Heads
Citizen C.I.A.
The Gang’s All Here
Sunday Hardcore Matinee
Rose Tattoo
Rocky Road to Dublin
Walk Don’t Run
Prisoner’s Song
Cruel
The Auld Triangle
Famous for Nothing
Broken Hymns
The Irish Rover
Sunshine Highway
The Walking Dead
Going Out in Style
The Outcast
The Warrior’s Code
Your Spirit’s Alive
I’m Shipping Up to Boston
Boys on the Docks
Johnny, I Hardly Knew Ya
Barroom Hero
Kiss Me, I’m Shitfaced
Skinhead on the MBTA
If the Kids Are United
(Sham 69 cover)