MAYHEM – Bodø – Sinus

MAYHEM – Bodø – Sinus

Herlig, euforisk, intenst og svett.

Fire ord som summerer konserten helt perfekt.

Etter å ha sett Mayhem på scenen en del ganger, hadde jeg mine forventninger. Jeg var også svært nysgjerrig på hvordan lyden kom til å være i de nye lokalene til konserthuset Sinus. Så jeg snøret på meg skoene og trasket nedover mot Sinus.

Det første jeg møter er en lang svart kø og tenkte med en gang, dette blir en bra kveld. Vel innenfor og helt fremst starter konserten omtrent med en gang de siste hadde fått kommet seg inn døra.

Faklene var tent og røykmaskinen freste som her hør og bør, og inn kommer gutta. Bodø folk er kjent for entusiasmen sin, og her var det ingenting å utsette på publikum. Mayhem fikk en verdig velkomst.

De var litt uheldig i starten med lyden på vokalen, men det så ikke ut til å sette en demper på humøret til Attila, han showet videre på sitt sedvanlige vis, og «sang» av full hals. Lyden ble ganske kjapt justert til sang to som i dette tilfellet var «Deathcrush», en av mange personlige favoritter, så det økte virkelig stemningen for meg.

 

Mayhem_Bodo_14_1.JPG

Selv med en usedvanlig deilig konsert av hele bandet, er min personlige favoritt for kvelden Jørn Stubberud, eller Necrobutcher om du vil. Etter 30 år på scenen er han like full av energi og glede i dag som før. Det var helt tydelig at han elsker jobben sin, der han gliste fra øre til øre, slik en svartmetaller ikke gjør. Fantastisk rett og slett.

Etter litt under 2 timer med herlig konsert takket gutta for seg, Hellhammer slengte ut noen svette trommestikker (fikk selvfølgelig grabba til meg en), og en gjeng storfornøyde publikum kunne trekke seg tilbake.

Jeg liker virkelig det nye konserthuset Sinus. Det var en god akustikk der, som virkelig funket med den intense lyden til Mayhem, det var høyt under taket og godt ventilert. Så selv med mengder med hopping og headbanging føltes det ikke ut som at man sto i en finsk sauna. Jeg ser fram til mange flere konserter der.