WHEN COPENHELL FREEZES OVER 2015

WHEN COPENHELL FREEZES OVER 2015

 

WHEN COPENHELL FREEZES OVER 2015

 

Unik musik-showcase viser udvalgte danske rock- og metalbands frem for den internationale musikbranche i Vega i København den 24. januar 2015.

COPENHELL afholder i samarbejde med Music Export Denmark og Vega When COPENHELL Freezes Over den 24. januar 2015 i Vega i København. Den unikke vinterfestival blev afholdt første gang i 2013, og det er nu tredje gang, at en håndfuld danske bands får mulighed for at spille deres musik for den internationale musikbranche. En række topprofiler er inviteret til arrangementet, blandt andet musikjournalister fra medierne Kerrang og Metal Hammer UK, agenter fra The Agency Group og X-Ray samt promotere og repræsentanter for udenlandske musikfestivaler.

De fem danske bands, der er udvalgt til When COPENHELL Freezes Over 2015, er FOSSILS, HEXIS, FÖRTRESS, DEUS OTIOSUS og NIGHT FEVER. I et udvekslingssamarbejde med den hollandske rock/metal-showcase Buma ROCKS! er det hollandske band PACESHIFTERS inviteret med på When COPENHELL Freezes Over 2015, mens et dansk band bliver inviteret til at spille i Holland senere på året.

"Formålet med When COPENHELL Freezes Over er at løfte dansk rock og metal ud i verden – så enkelt er det," fastslår initiativtager og festivalleder Jeppe Nissen. "COPENHELL har nogle muskler og forbindelser, ingen andre har, og dem vil vi gerne bruge på at gavne den danske rock- og metalscene. Med denne showcase fokuserer vi på danske talenter og sender dem ud over landegrænserne med et arrangement, hvor de virkelig skal levere varen for højtprofilerede branchefolk fra udlandet."

When COPENHELL Freezes Over er i international sammenhæng et komplet unikt tiltag i en måned, hvor der traditionelt ikke er mange større musikarrangementer. Det langsigtede mål med den danske showcase, som ligger et halvt år før COPENHELL 2015 den 18.-20. juni 2015, er større rammer og flere bands, forklarer Jeppe Nissen: "Det her sker ingen andre steder i verden lige nu, og vi arbejder på at gøre When COPENHELL Freezes Over til det oplagte sted for den internationale metal- og rockbranche at mødes, drikke nogle øl og høre noget god musik – god dansk musik!"

whenCOPENHELLfreezesover_poster_15.jpeg

 

Disse bandene spiller på When COPENHELL Freezes Over 2015:

FOSSILS

Tordnende hård dogme-instrumentalrock på et fundament af punk og metal.

http://www.meatrush.com/

 

HEXIS

Blackened hardcore med rå undergangsstemning og flænsende støjmure.

http://www.hexisband.net/

 

FÖRTRESS

Flabet og fandenivoldsk stiv-pik-og-håret-tilbage-rock med stor live-energi.

http://fortress.parlophone.dk/

 

DEUS OTIOSUS

Klassisk, voldsom dødsmetal med høj headbanger-faktor og stort moshpit-potentiale.

http://www.deus-otiosus.com/

 

NIGHT FEVER

Intens hardcore-punk fra "Ungeren" i Københavns Nordvest-kvarter.

https://myspace.com/nightfever69

 

PACESHIFTERS (HOLLAND)

Energisk og lovende rock & roll og garagerock fra unge hollandske musikere.

http://www.paceshifters.com/