DUMDUM BOYS til TONS OF ROCK

DUMDUM BOYS til TONS OF ROCK


DUMDUM BOYS TIL TONS OF ROCK!

Vi har vel alle hørt om «De fire store» i norsk rock. Det største og mest stabile av de alle er kanskje trønderne i DumDum Boys, som når de står på scenen på Fredriksten Festning neste sommer feirer 30 år siden de startet. Det vil si, om man legger til forgjengeren Wannskrækk, snakker vi 36 år siden gutta begynte å kaste rundt seg med råe riff og catchy melodier.

Ti album i bagen er imponerende nok i seg selv, men om man legger til at seks av de har toppet salgslistene i Norge, er det intet mindre enn enestående! DumDum Boys har turnert land og strand rundt i flere tiår, og spilt det som finnes av festivaler og klubber. En av Midt-Norges større festivaler Pstereo er til og med oppkalt etter et album av bandet. Spellemannspriser, hedersbetegnelser, æresbevisninger og spesialinvitasjoner er det for mange av til å begynne å ramse opp.

DumdumBoys_14.jpg

Og det som gjør det ekstra moro å ha et band som DumDum Boys på besøk, er selvsagt at de ikke bare lever på gamle bragder og slagere som Splitter Pine og Metallic Hvit, men de har evnet å fornye seg og holde seg aktuelle. Alle de tre platene som er gitt ut på 2000-tallet har toppet listene, og nyere låter som Enhjørning er neppe ukjent for noen blant rockepublikummet i Norge.

Så det er nok en gang med stor glede og stolthet vi legger til et band i et allerede sterkt felt bestående av band som Seigmen, Twisted Sister, Venom, Opeth, Gojira, Testament og Kreator, når vi nå ønsker Prepple og resten av DumDum Boys velkomne til Tons of Rock 2015!

 

www.tonsofrock.no

www.facebook.com/tonsofrockfestival

www.twitter.com/tonsofrock

www.instagram.com/tonsofrock

 

TonsOfRock_Bands_15_des14.jpg