VARIOUS ARTIST – Live at Wacken 2013

VARIOUS ARTIST – Live at Wacken 2013

Skal man først gi ut en DVD + CD i forbindelse med verdens største metalfestival Wacken, så kan man like godt gjøre det på denne måten. Trippel DVD med 103 låter fra 43 band og en dobbel CD med 32 låter fra like mange band. 2013 var det året da Wacken var badet i sol hele festivalen. Hele sommeren for den saks skyld, men det viktigste i denne sammenhengen er at det var kongevær gjennom hele festivalen.

Jeg var der ikke selv men kan se fra lineupen at det var veldig lite extreme metal dette året og det lider denne utgivelsen av. Det blir mye tyskermetall, heavy metal, metalcore og annen moderne metal og den slags og når det kommer i såpass store doser som det gjør her, blir det lett for mye for denna karen. Jeg tror nok at en slik massiv utgivelse som dette kun er for spesielt interessert og kanskje de som var der. Kanskje.

Hva fant jeg så ut etter å ha hørt begge CD-ene og sett alle tre DVD-ene? Vel, jeg fant ut at overraskelser finnes det to typer av. De gode gamle positive overraskelsene som de fleste av oss setter pris på og den ikke fullt så godt likte negative overraskelsen.

La oss ta de negative først, etter som det dessverre var flest av dem på denne utgivelsen. Det er en del band jeg ikke har brydd meg om å høre på de siste årene eller i det hele tatt noensinne. Soilwork er et av dem jeg har droppet de senere årene og her fikk jeg bekreftet hvorfor. Jeg skjønner ikke ståa med Amorphis. Sonata Arctica og Tony Kakko er ikke blitt noe bedre live med årene. Finner generelt er ikke mye gode i engelsk. Får Corvus Corax betalt for dette?

Det mer gledelige var at Agnostic Front live anno 2013 nesten hørtes ut som gode gamle Wendy O’Williams i Plasmatics. Thunder leverte til gull og det gledet et gammelt metal- og rockehjerte. Deep Purples «Lazy» er fortsatt ei knakende god låt og jeg fikk bekreftet at de gamle fortsatt er eldst og i enkelte tilfeller fortsatt best.

Personlige høydepunkt var det lite av. Jeg skal være slem og ærlig, for det største øyeblikket for min del her var når siste låta var ferdig og jeg kunne legge bort hele greia. Men det er meg altså. Mange vil nok finne mer å kose seg med enn hva jeg gjorde.