MAYHEM – Trondheim – Byscenen

MAYHEM – Trondheim – Byscenen

Tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, fucking tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, Satan, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, vidunderlig ren lyd, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, fucking tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, Satan, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, vidunderlig ren lyd, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, fucking tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, Satan, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, vidunderlig ren lyd, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, fucking tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, Satan, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, tight, vidunderlig ren lyd, tight, tight, tight, tight.

Egentlig oppsummerer dette hele konserten med Mayhem på Byscenen i Trondheim denne vakre novemberkvelden, men man må vel kanskje utdype litt mer.

Mayhem_Trondheim_14_2.jpg
(Photo: Victoria Bjørklund)

Men først, noen ord om den dusten av en sjåfør som fikk for seg at han skulle bråstoppe i et kryss, for så å rygge rett i bilen vi satt i. Allerede litt sent ute for konserten, ble dette….tja. Skademelding, to ødelagte dører og en smule vel mye titting på klokka til kråketegnene var på plass fra begge parter og vi kunne fortsette mot Byscenen. Heldigvis er band som oftest litt sene med å gå på scenen og vi rakk å komme oss innendørs før introen startet. Gikk ikke glipp av et sekund faktisk.

På scenen stilte Attila som vanlig i krigsmaling og Teloch hadde på seg en hettegenser med tidenes videste hette. Ellers var det et nedstrippet Mayhem som fokuserte alt på musikken. Og det funket. Det funket glimrende. Helt fantastisk. En vidunderlig blanding av nye og eldre låter. Alt satt som det skulle og nevnte jeg at det var et veldig tight Mayhem vi fikk se denne kvelden?

Mayhem_Trondheim_14_1.jpg
(Photo: Victoria Bjørklund)
 

Etter en litt treg start på kvelden, ble dette en festkonsert. Tregheten fant vi ikke overraskende i det trønderske publikumet, men også de leverte til glimrende karakter etter hvert. Det var rett og slett moro å være til stede under denne konserten med Mayhem. Gøy var det. Gutta spilte knall fra første riff av og jeg tror ikke det fantes en eneste en i salen som ikke var fornøyd med konserten. Det var bare fornøyde mennesker å se under og etter konserten.

Mayhem har man sett noen ganger opp gjennom de 30 årene bandet har eksistert og det har stort sett vært mest spennende å se hvordan Attila ser ut. Musikken har ikke helt kommet til sin rett og lyden har innimellom gjort sitt til at jeg har mistet interessen. Denne kvelden derimot var lyden klokkeren og bandet fikk en gang for alle vist hva som bor i dem, også fra scenen. Herlig 🙂