ANTHRAX – Chile on Hell DVD

ANTHRAX – Chile on Hell DVD

Anthrax er et band jeg har fulgt mer eller mindre siden en gang på midten av 80-tallet da "Spreading the Disease" ble med hjem etter ett av mange besøk i Trondheims beste vinylsjappe Playtime. Som mange andre mistet jeg vel litt av interessen da de, som haugevis med andre band på den tiden, begynte å kødde det til på 90-tallet. Jeg har likevel holdt et lite øye med bandet og spesielt etter at Joey Belladonna ble med i bandet igjen, har interessen igjen vokst. Men det er mest på livetingene de har gjort. Som denne DVD-en her for eksempel. Innspilt i Santiago, Chile i mai i fjor.

Først. Publikum: Her skulle man ha vært. Det er et helt sykt liv i publikum og det må være en ære og fryktelig morsomt for bandet å spille for et slikt publikum. Circlepit fra første riff, allsang før bandet begynner å spille, respons fra alt og alle hver gang og et helvetes leven hele tiden. Kan ikke bli bedre enn dette.

Bandet: Spiller bedre enn noen gang. Garantert inspirert av dette vidunderlige publikumet. Belladonna er ikke like ung og stemmen er ikke like bra som i gamle dager, men han duger. Flørter vilt med publikum og får max respons. Frank Bello er villere enn vill. Akkurat som han har vært i hele Anthrax karrieren sin. Scott Ian og Charlie Benante leverer også til gull. Sistemann, dvs yngstemann i bandet, senor Jonathan Donais er en mer roligere kar enn resten, men han vet å behandle sitt instrument og leverer gode riff og soloer.

Låtutvalget: Det er mye bra her. En fin blanding låter fra de viktigste skivene deres. Mye fra «Spreading the Disease» og «Among the Living», et par tre fire vellykkede coverlåter og noe ikke fullt så bra. Men alt i alt en flott setliste. Personlig hadde jeg nok foretrukket at «Gung-Ho» hadde vært med, men der tror jeg Belladonna hadde slitt med å holde tempoet oppe.

Pakken: Selve DVD pakken er flott. Den inneholder en DVD disc og en dobbel CD med de samme låtene. Savner en booklet men ellers er alt fint.

Lyden er god og vel så det og da skulle vel det meste være skrevet om denne utgivelsen. Anbefales om du er Anthrax fan eller fan av thrash metal eller ganske enkelt om du liker gode konserter.

https://www.facebook.com/anthrax

http://www.nuclearblast.de/de/