JUDAS PRIEST + DEF LEPPARD til Spektrum Scene

JUDAS PRIEST + DEF LEPPARD til Spektrum Scene

Oslo Spektrum 2. juni 2015.

 Det er ikke ofte man får muligheten til å se tre av de største bandene innen hard rock og heavy metal på én og samme samme scene. Til sommeren gis du muligheten til nettopp det. 2. juni er det duket for en mørk, varm og hardtslående kveld i Oslo Spektrum som du ikke tør gå glipp av.

JudasPriest_14.jpg

JUDAS PRIEST

Det er ikke mange band som har oppnådd det samme som Judas Priest i løpet av sine karriere. Bandet, som av mange omtales med kallenavnet Metal Gods, slo igjennom i 1974 med "Rocka Rolla", og med nå over 40 år i gamet, har de levert noen av heavy metalens mest hardtslående album og hits. "British Steel" i 1980, "Screaming for Vengeance" i 1982, "Painkiller" i 1990 – og store hits som "Breaking the Law", "Living After Midnigh" og "You’ve Got Another Thing Coming". I år kom det nye albumet Redeemer Of Souls som markerer bandets 40års jubileum.

"The word ‘epic’ is thrown around too often in the world of music, but Judas Priest’s new album ‘Redeemer of Souls’ is, in fact, truly epic. From Rob Halford’s powerful vocals to Glenn Tipton and Richie Faulkner’s monster riffs and soaring guitar solos, ‘Redeemer of Souls’ takes listeners on a fantastical metal journey from beginning to end". Spencer Kaufman,Loudwire.com
For ja, Judas Priest kan med rette, med sine plateutgivelser og forrykende sceneshow, omtales som episke. Det smaker på ingen måte rart når vi sier det. Bandet besitter virituos, teknisk presisjon, en abnorm styrke i sin ubarmhjertelige konsertfremtreden, som på toppen krones med Halfords legendeomspunnende stemme. At bandet i 2010 ble tildelt Grammy for "Best Metal Performance" for låta "Dissident Aggressor" fra livealbumet "A Touch of Evil", bekreftet på alle måter at bandet fortsatt er høyaktuelle og av ypperste, ledende kvalitet innen heavy metall. Ferdig snakka.

DefLeppard_14.jpg

DEF LEPPARD

Med mer enn 65 millioner solgte album på verdensbasis og to prestisjetunge Diamond Awards i USA, har Def Leppard markert seg som en av de viktigste kreftene i rockemusikk. I løpet av sin fantastiske karriere har bandet produsert en rekke klassiske, banebrytende album som har satt standarden for generasjoner av musikkfans og artister.
Med sin fusjon av hard rock, arena-rock, pop og heavy metal-elementer, supplert med flerstemt vokal og melodiske gitar-riff, er bandet å regne som kongene av New Wave of British Heavy Metal-bevegelsen som fikk sitt utspring i England på 70-tallet. Bandets tredje studioalbum, Pyromania fra 1983, er å regne som katalysatoren for hele pop-metal-bevegelsen. Ved plata Hysteria, som ble sluppet i 1987, hadde bandet igjen utviklet en egen, ny, distinktiv sound som bestod av elektroniske trommer, effektfulle gitarer og en klingende lav-pitchet, hes og harmoniserende vokal.
Bandet har utvilsomt gjennom hele sin karriere fremstått sjangerdefinerende, dog alltid med sin integritet intakt. Å sette standarden for en rekke musikalske epoker har bandet alltid gjort, og en rekke artister, uavhengig av sjanger og generasjonstilhørighet, har uttalt at Def Leppard har hatt stor påvirkningskraft på deres musikalske uttrykk.
At Def Leppard, et av verdens mest innflytelsesrike band gjennom tidene kommer til metal-festen i Oslo Spektrum 2. juni, føles så meget, meget riktig. Bandets slagkraft, evne til å engasjere publikummere og harde intensitet, vil så til de grader være med på å sette standarden for sommerens store metal-fest i Oslos storstue.

FFDP_14.jpg

FIVE FINGER DEATH PUNCH

Etter å ha turnert rundt i Europa i fjor våres, samt varmet opp for Avenged Sevenfold sin turné, er det amerikanske bandet endelig tilbake. Five Finger Death Punch har siden debuten med "The Way Of The Fist" fra 2007 opplevd økende popularitet og suksess. Bandet har nærmest vært fast inventar på en rekke metalfestivaler i Europa de siste årene. Det er ikke rart etter å ha solgt til gull i en rekke land.
Sist bandet var i Norge varmet de opp for Avenged Sevenfold sin turné, og siden den gang har bandets popularitet her til lands vært økende, både blant den yngre og eldre generasjon. Bandet representerer den yngre og nye generasjonen innen heavy metal, som sånn sett gjør dette kvelden i Oslo Spektrum 2. juni komplett.

Dette er en kveld for alle generasjoner heavy metal-fans, og en slik kvalitetsmessig line-up skal du lete lenge etter. Det vet vi alle.

Billetter i salg tirsdag via: www.livenation.no og www.billettservice.no

LiveNation_logo.gif