ANAAL NATHRAKH – Desideratum

ANAAL NATHRAKH – Desideratum

Ny Anaal Nathrakh plate betyr mange nye forventninger her i gården. Det britiske extreme metal bandet fra Birmingham leverte et kongealbum sist med «Vanitas» og da er det lov å ha store forventninger. Spørsmålet jeg stilte meg selv før jeg hørte en tone var om dette var like bra eller bedre.

Etter et par gjennomhøringer var jeg slettes ikke overbevist. Det hele virket mye mer monotont enn hva vi er vant til fra den fronten og låtene kunne virke til dels kjedelige og jeg kjente jeg var litt skuffa. Jeg fant ut at skiva skulle få mer tid og håpet at den skulle vokse seg stor og fet før jeg igjen ville ta frem slakterkniven.

Noen dager og runder senere og jeg hadde helt endret mening. Skiva hadde vokst seg diger og jeg kjente at jeg ville ha mer. Låtene var enorme, de fortsatte å vokse og jeg hadde helt glemt at ordet slakterkniv fantes.

Anaal Nathrakh har siden starten av bandets karriere dreid seg om extreme extreme metal av den extreme sorten. Mye fart, skriking og etter hvert melodiøse refreng og flere og flere varianter med vokal. Alt dette og mer til er på plass på «Desideratum».

Variasjonen og sammensetningen av vokalene til V.I.T.R.I.O.L. er bedre enn noen gang. For å si det sånn; Anaal Nathrakh kan kanskje anses som en extreme versjon av Dimmu Borgir, men med vokalen til V.I.T.R.I.O.L. i stedet for synth. Og den er vel så utfyllende som det synthen i Dimmu er. Musikken blir veldig fyldig og mektig, men beholder råskapen og det melodiøse og med «Desideratum» tar Anaal Nathrakh extreme metallen inn i en ny dimensjon.

De har som på «Vanitas» lurt inn noen semi-techno ting i låtene. I utgangspunktet noe som ikke hører hjemme noen steder i metallen. Men her har gutta fått det til å låte smakfullt og litt brytende mellom alt det extreme og melodiøse.

Riffet før refrenget på andrelåta «Monstrum in Animo» har på en måte omvendt progresjon og jeg liker det. Det gjør låta enda bedre enn det den er og dette er en bra låt. Fantastisk bra låt er det. Per dags dato er dette min favoritt Anaal Nathrakh låt uansett skive. Et av skivas mange store høydepunkt. Bør sjekkes ut…..lenge, for det kan ta litt tid før den setter seg/åpenbarer seg.

https://www.facebook.com/Anaalnathrakhofficial

http://www.metalblade.com/