DRAGONFORCE – Maximum Overload

DRAGONFORCE – Maximum Overload

Dragonforce er for meg et enten-eller band og da mest eller. Jeg likte debuten «Valley of the Damned» godt og da selvfølgelig førsteutgaven, ikke nyinnspillingen. Jeg likte ei låt på oppfølgeren «Sonic Firestorm» og så var det slutt. Det skal sies at de har slitt mye med dårlige trommiser og jeg avskrev dem vel lenge før vi skrev 2010.

Nå er det 2014 og bandet har nettopp sluppet ny skive kalt «Maximum Overload». Leste ett par gode anmeldelser av skiva og fant ganske enkelt ut at tiden var inne for å sjekke litt nærmere ut hva dette ultra-internasjonale power-speed metal bandet hadde å by på denne gangen.

Jeg har ikke fulgt med så veldig mye men jeg har fått med meg at de har fått inn ny vokalist etter at ZP Theart trakk seg ut for fire år siden. Etter en kort gjennomhøring av skiva kunne jeg enkelt konkludere med at han nye, han Marc Hudson, han synger da veldig bra han. Han er minst ett hakk bedre enn sin forgjenger. Sliter kanskje litt med de aller høyeste tonene. Han når dem, men uttalen blir noe utydelig.

Bandet spiller fortsatt fort, men jeg vil si at de er nærmere power metal nå enn tidligere. Mer melodiøse nå enn hva de var på de første skivene. Mye av det er årsaken til vokalen. Hudson synger veldig melodiøst hele tiden. Riffene er enda kjappere, på grensen til det latterlige.

Jeg liker mye med denne skiva, men det jeg ikke liker er at produksjonen er så glattpolert som den er. Det finnes ikke ett eneste fnugg av råskap på plata og det savner jeg.

Åpningslåta «The Game» er min favoritt på denne skiva, tett fulgt av en ganske kul cover av «Ring of Fire», som avslutter skiva.

www.dragonforce.com

www.ear-music.net