SOUTHERN DISCOMFORT 2014 med to nye band

SOUTHERN DISCOMFORT 2014 med to nye band

Southern DisComfort er snart på trappene! 

Mens vi venter på å kunne annonsere lørdagens headliner, vil vi røpe hvilke to band som skal fylle inn de to ledige spottene på klubbscenen!

 

Alien Ken er et hardrock band fra Rogaland som først så dagens lys i 2012 . Bandet besto i utgangspunktet kun av  Ken Ove (kanskje best kjent fra K(nine) og Moth Circus) , men fremstår nå som et fullt band. Alien Ken har tidligere gitt ut en EP (Son Extraordinary 2013), og er nå aktuelle med debutalbumet "Contact".

Flere låter fra «Contact» har blitt spilt på NRK P3, "The Hard Rock show"(Australia) og TBFM (England). Sistnevnte nominerte låten «Cleanse my claws»  fra albumet som "Årets låt" i deres årlige award show. Albumet har høstet kritikker fra lengst ut mot den positive siden av kritikkskalaen, type 9/10, 5/6 etc

Bandet ga nylig ut sin første musikkvideo, og  den kan du sjekke ut på Youtube her : https://www.youtube.com/watch?v=bVV79n_gTQw . Videoen er regissert av Jon Helge Hesby som tidligere har laget musikkvideo for bla Helldorado.

Bandet har hatt det travelt i 2014 med mye livespillinger på bla Stordfest og Helgåfestivalen. Etter sommerferien drar bandet atter ut på tur til Stavanger, Egersund, Grimstad, Kverneland og selvfølgelig Southern Discomfort festivalen i Kristiansand.

I tillegg til mer livespilling går Alien Ken i studio for å begynne på pre produksjon av ny plate i November. 10 låter ligger klar og vil være en videreutvikling av det som "Contact" startet.

Alien Ken himself (Ken Ove) skal også være med på NRK`s storsatsing "The hit" som har sende-start på NRK1  i September.

Likevel har de tid til å avslutte på klubbscenen den første av Southern Discomforts dager i år, (fre 12 sept).

www.alienken.com

www.facebook.com/alienken

 

Andre bandet vi vil presentere i dag er Timewaves! Tidligere gikk de under navnet Remorse is for the dead, noe vi også booket dem som for noen år siden. Omstendighetene gjorde at de den gang valgte å avlyse konserten på Southern DisComfort, så vi prøver igjen i år!

Timewaves er et metalband med tilholdsted i Kristiansand. De har holdt på siden 2011, hvis vi regner med tiden under det første navnet.

Musikken kan beskrives som en blanding av death metal og ekstrem amerikansk metal, med fokus på groove og power. Debut EP’en «Recreation» ble sluppet i 2012, og fikk mye oppmerksomhet fra media. Anmeldelsene var alle av det positive slaget!

I 2013 ble Timewaves nevnt som det mest lovende norske metalbandet uten platekontrakt i Norge, av Pyro P3! De vant også den norske Wacken Metal battle 2014, og spilte da selvsagt på Wacken i år.

Lørdag 13 september står de på klubbscenen på Southern DisComfort, vi gleder oss!

www.facebook.com/Timewavesband 

 

Da er det kun et band igjen før line-up’en er komplett! Vi håper på å kunne slippe det snart:)

www.facebook.com/sdcmetal