KAMELOT – Trondheim – Byscenen

KAMELOT – Trondheim – Byscenen

Divided Multitude
Disse guttene er de som åpner hele showet på Byscenen. Med fete toner og heavye rytmer starter de hardt og vekker fort livet i hele salen. Det kan alltids være tøft å være de som er først ute og skal gjøre folk "varm i trøya", men det er god stemning blant publikum og fans. Det vises godt at disse musikerne storkoser seg på scenen, og har ingen tvil om at de vil opp og fram i musikkmiljøet i denne byen. Det eneste jeg ønsker å se mer av er at de får litt mer trua på seg selv og bruker hele scenen til det den er verdt. Engasjer folk, gå ut til hver bidige krok og kant og vis at de som ser på får være en del av musikken de har laget. 
Flott vokal til denne musikken, ikke det typiske og det er kanskje en bra ting? Nytt er alltid spennende. 

Divided Multitude uttalte etter konserten;: Vi er alle veldig fornøyde med opplegget til Tiller, og Kamelot var flotte folk. Må få sagt en stor takk Tellus Requiem for at de delte backline med oss, Litt utypisk trøndersk at folk tok turen ut så tidlig,så det syns vi var sykt kult. Gotta love Trondheim

9552827f7ba04cf78b9c759803dd2b5d.jpg
TELLUS REQUIEM live @ Byscenen, Trondheim, June 7, 2014
(Photo: Victoria Bjørklund)
 

Tellus Requiem
Tellus Requiem har vi fått glede av å se bare mer og mer til i Trondheim. Her snakker vi musikkvalitet på høyde med de store og erfarne musikerne. Med musikk som minner om Dream Theater, kule, ufeilbarlige gitarsoloer av ingen andre enn Stig Nergård og den ille dyktige keyboardisten Anders Sundbø var det jo nesten forhåndsbestemt at dette ble bra. De hadde bl.a. en overraskelse til oss med en splitter ny vokalist som ble avslørt like før konserten. Her snakker vi null erfaringer om hvordan de fungerer sammen på scenen, og samarbeidet, tonen, kjemien og det aller meste satt godt på plass og så ut som det var innøvd for lenge siden. Kunne kanskje ønsket meg enda litt mer sprell fra vokalisten når det kommer til scenebruk. Ellers helt fantastisk og en fryd å få oppleve deres første konsert sammen som et nytt team, ikke bare vokalisten men også deres nye trommeslager … Publikum, venner, fans og til og med bandet selv så ut til å nyte hvert sekund av dette scenarioet, og det er ikke nødvendigvis lenge til disse gutta står som hoved-headliner selv. 

e514513dc2745d47e02a40a5b74e456c.jpg
KAMELOT live @ Byscenen, Trondheim, June 7, 2014
(Photo: Victoria Bjørklund)
 

Kamelot
Spenningen er til å ta på de siste minuttene før Kamelot inntar scenen. Alle har sine egne forventninger og mange har helt sikkert sett de før og vet godt hva de får. Jeg var veldig spent på å få oppleve bandet i sin helhet med sin nye, svenske vokalist Tommy, og det går ikke lang tid før jeg forstår hvorfor de valgte akkurat han. Som tatt ut fra filmen rock star, sprudler han på scenen og er virkelig god på å flørte og fengsle publikum. Han hopper og spretter overalt på scenen og passer på å gi alle i salen like mye oppmerksomhet, ikke bare kjernen som står på midten. Han er ikke alene om å inkludere fansen, hele bandet danser rundt på scenen under hele konserten i ren symfoni, foruten om trommisen som er pent nødt til å sitte i ro. For å få ham fram i rampelyset og den totale oppmerksomhet, går hele bandet av scenen og vi får noen herlige minutter alene med en rytmisk, intens og fengende trommesolo. I tillegg hadde de med seg en special guest; Elize Ryd fra Amaranthe. De sang sammen på et par låter, så fikk hun en egen solo der hun fikk blomstre og vise fram growlingvokalen sin som kun et fåtall kvinner kan. Kudos til tross for at hun var i dårlig form. Flott å se på hele konserten deres, selv om det ikke var særlig mye annet sceneshow enn lyskastere her.