SARCOFAGO – Rotting LP re-release

SARCOFAGO – Rotting LP re-release

Å gi ut eldre metalklassikere på vinyl er blitt stor butikk og nå er også brasilianske Sargofago og deres EP «Rotting» fra 1989 kommet ut på nytt. Det er det amerikanske selskapet Greyhaze Records som har fått fatt på rettighetene til det legendariske brasilianske selskapet Cogumelo Records og derfra kom det mye gull på 80- og 90-tallet. Det er dermed lov å håpe på flere godbiter derfra.

Sarcofago var et kultband innenfor sjangerne black, thrash og death metal og de hadde sin storhetstid mellom 85/86 til starten av 90-tallet. Debutalbumet «Inri» er stor innenfor black metal mens andreplata «The Laws of Scourge» har en anselig status hos thrash fansen. EP-en «Rotting» kom ut i mellom disse og er en annerledes sak som i alle fall her i huset ikke helt slo an da den kom ut. Jeg liker «Rotting» langt bedre nå i dag og det kan kanskje bety at den var forut for sin tid eller noe. Ikke vet jeg. Jeg vet bare at i dag rådigger jeg den.

Musikken er for så vidt litt spesiell. Den var både litt kaotisk, litt småsyk og kjapp med en god del temposkifter. Dette og den noe særegne tromming unge herr Joker leverte og den karakteristiske vokalen til Wagner Antichrist var hovedingrediensene i denne EP-en.

Høydepunktet på «Rotting» er utvilsomt åpningslåta «Alcoholic Coma», en drøyt seks minutter lang vidunderlig låt bestående av en rekke knallgode partier, riff og temposkift i tillegg til å ha alt det gode Sarcofago hadde å by på i sin storhetstid.

Hvorfor «Rotting» ble utgitt om en EP, er det vel få som skjønner stort av. Fem låter og en intro på en drøy halvtime. Jeg kan forstå det med fem låter, men en drøy halvtime er lenge sammenlignet med en rekke andre album som f.eks «Reign in Blood» av Slayer.

http://greyhazerecords.com/