New song: SAVN – I Am Free

New song: SAVN – I Am Free


 

SAVN – Exclusive Pre-Listening: "I Am Free"

"I Am Free" er en veldig spesiell sang for meg, en av mine favoritter på plata. En av grunnene er fordi det er første gang søsteren min, Liv Kristine, synger på en av platene mine. Jeg har sunget på flere av hennes plater, men det er selvfølgelig kjempegøy at hun nå synger på noe jeg har laget.

SAVN_BandPhoto3_2014.jpg

En del av sangen var ferdig før jeg kom inn i bandet, men jeg følte at noe manglet og fikk lov til å skrive den om. Dette er noe jeg synes er fantastisk med SAVN. Jeg får en enorm musikalsk frihet til å utfolde kreativiteten. Jeg laget et refreng som ikke ville slutte å gå på repeat i hodet mitt, og føler selv at det er ett av de beste refrengene jeg noen gang har laget. Det kan jeg takke gutta i SAVN for, for å ha laget en slik kul og bra basis på sangen. Morsomt var at jeg hørte en stemme i refrenget som ikke var min. Det var et slags vekselspill mellom to stemmer, og jeg forsto ganske fort at den andre stemmen måtte være søsteren min sin. Hun hadde nevnt tidligere at hun kunne tenke seg å synge på plata til SAVN, og dette var den perfekte muligheten. Det jeg ikke hadde forventet var hvor fantastisk hun gjennomførte den oppgaven! Det var akkurat slik jeg hadde forestilt meg det, bare ti ganger bedre. Stemmene passet så godt sammen, og refrenget ble kraftfullt og fengende, slik jeg hadde håpet på. Vi er så kjempetakknemlig for det hun gjorde, og det som er kult er at flere har nevnt at dette er favoritten på plata.

En annen grunn til at det en av mine favoritter, er at jeg synes det er en veldig bra driv og kraft i sangen, og jeg føler jeg får energi når jeg hører på den. Den nydelige felemelodien Anders laget på slutten er ett av høydepunktene.

Sangen handler om at du har lagt alt det negative bak deg, og at du nå har fått mot og er klar for en ny start i livet. Du er helt fri og ingen kan stoppe deg nå!

Jeg håper at "I Am Free" og resten av plata kan gi folk en ny kraft i livet, at de ikke føler seg alene med negative tanker, ensomhet og savn.

 

Vi håper også at gamle og nye fans i Norge liker plata! Det hadde vært en drøm som hadde gått i oppfyllelse om vi kunne fått en fanbase i Norge, siden dette er hjemlandet vårt.

 

Helt til slutt vil jeg gjerne takke Rune og "Eternal Terror Live" for støtten og interessen for plata. Rock On! m/

 

Savn_st.jpgTRACKLIST:

1: Musical Silence
2: Hang On
3: The Demons In Me
4: Longing For Love
5: I Am Free
6: Sorrowful
7: All I Want
8: Now Or Never
9: Lengselens Hånd
10: Hang On (Growling version, Digipak only)
11: The Demons In Me (Growling version, Digipak only)
 

 

SAVN Line Up

Carmen Elise Espenæs – Vocals

Stig Johansen – Vocals, Guitars

Anders Thue – Keyboards             

 

 

Release Facts

Artist:                                              SAVN * Album: Savn  

Release Date – GSA:                        25. April 2014

Release Date – World:                      28. April 2014

Release Date – USA/CAN:               13. May 2014

Label:                                             CDR Records Norway

Physical Distribution:                       Intergroove

Digital Distribution:                          Believe Digital

Formats:                                         Digipak-CD, Picture Disc, Vinyl-LP

 

Pre-order the album here

 

SAVN_PictureDisc_preview web.png

 

Følg oss på vår facebook www.facebook.com/SavnOfficial, Twitter www.Twitter.com/SavnOfficial og sjekk ut hjemmesida vår www.Savn-Official.com