New song: DOMINANZ – Salvation

New song: DOMINANZ – Salvation

Fra Bergen kommer DOMINANZ. Med pumpende rytmer, hardtslående mørke riff og brutale industrielle melodier blander Dominanz to svært ulike sjangere i et atmosfærisk belagt lydbilde. Bergen er godt kjent på verdenskartet når det gjelder metallsjangeren. Derimot er det få andre bergensband som beveger seg i det samme lydlandskapet som Dominanz. Bandet fikk uhemmet gode kritikker fra verdenspressen for debutalbumet ”As I Shine”. Det viktigste norske metallmagasinet Scream Magazine skrev blant annet "et nytt fantastisk norsk band er skapt", og trillet terningkast 5/6. Denne sommeren og høsten har Dominanz vært i studio og spilt inn oppfølgeren til ”As I Shine”. Musikken er blitt mørkere og enda mer aggressiv.

"Salvation" er den andre låta bandet slipper fra sitt kommende album. Her er hva Roy fra Dominanz har å si om låta:

 

Hvorfor ble Salvation valgt ut som single fra deres kommende album?

Den er rett i trynet. Forholdsvis kort og konsis. Den har en nerve i seg som gjør man enten liker eller misliker den.
Samtidig skal det være sagt at den nok ikke gjenspeiler resten av albumet, men vi mener likevel det er en fin forsmak på det.

Roy – Dominanz

 

Dominanz_header_13.jpg

 

Eternal Terror tok også en prat med Roy rett før jul og da hadde Roy blant annet dette å si om Dominanz:

Musikk i fysisk format forventes av et band. Debutskiva «As I Shine» ble sluppet i fjor og skrapte sammen mye skryt fra metalpressen. Man kan lese på det store internettet at skive nummer to snart er ferdig komponert, men før vi kaster oss over den, kan vi få noe ord om hva dere selv mener om debuten?

Det lå veldig mye arbeid rundt den utgivelsen. Vi hadde flere runder i studio både med miksing og mastering. Når produktet var ferskt var vi godt fornøyd med det. Det vi prøvde å oppnå med As I Shine var å skape en mørk og dyster plate, men at den samtidig skulle være fengende. Målet var at den skulle treffe en nerve hos lytterne, men også at de skal komme i humør for en god fest. Vi liker fremdeles godt mange av låtene, men vi har spilt den lenge nå så det skal bli bra å komplementere setlisten vår med nye låter.

Og hvordan blir oppfølgeren? Har dere gjort noen større sprang musikalsk eller andre krumspring iden debuten?

Den blir definitivt enda mørkere og mer aggressiv. Vi mener selv vi har tatt flere steg musikalsk sett. Dette har jo også helt klart en sammenheng med at vi nå er to stykker som bidrar i låtskrivingsprosessen. På denne måten utfordrer vi hverandre og spinner videre på hverandres ideer. Vi har denne gang også fått med oss Lars Skulstad, ex Helheim, på synth på 3-4 låter noe som bidrar til å gjøre musikken mer episk og variert da han er en mye mer skolert synthist enn hva jeg er. Vi har også vært så heldig å få med oss noen velkjente skikkelser innen metallen på gjestevokal, noe som bidrar til at musikken og lydbildet blir enda mer eklektisk.

 

Hele intervjuet kan du lese i sin helhet her.

 

http://www.dominanz.no/
https://www.facebook.com/dominanzofficial
https://soundcloud.com/dominanzofficial