Nytt artistslipp for Måkeskrik 2014

Nytt artistslipp for Måkeskrik 2014

Tredje artistslipp for Måkekrik 2014

 

 

Årets festivalprogram begynner å ta form, og i dag slipper vi 4 band til.

Banda byr på både pop, pønk, rock og elektronika.

 

Hanne Kolstø * Sea Change * Rumble In Rhodos * Hold Fast

 

 

Hanne Kolstø holder frekvensen oppe og ga høsten 2013 ut sitt tredje album på like mange år. Hun beholder kjernen i sin musikk, det musikalske landskapet der alt er lov:

elektronika, støy, kassegitar, loops, råneres bilmotorer og farens brassband i Sykkylven.

Det styggvakre uttrykket som har gjort henne til en kritikeryndling og ga henne en spellemannsnominasjon for beste popplate i 2012.

 

Stillness And Panic er skrevet og spilt inn med gamle korps- og tangentinstrumenter i hennes barndomshjem og i bedehuset der hun selv startet som solist i barnekoret.

Lydbildet er større enn noen gang på en Kolstø-plate men stemmen og tekstene er uomtvistelig kjernen i musikken. Første singel fra albumet ‘One plus one makes one out of two’ er listet på NRK P3.

 

Denne musikken ble skrevet etter at Kolstø tok noen måneder fri fra sin ellers konstante turné som har pågått de siste årene. Stillheten, og de refleksjoner man gjør på lange fjellturer alene i Sunnmørsalpene,

gjenspeiles i svært personlige tekster og i tittelen på plata. Plata er, i likhet med de to foregående platene, produsert av Øyvind Røsrud Gundersen.

 

http://hannekolstoe.com

 

 

Hold Fast dukket opp i 2011, og bare halvannet år senere hadde de rukket å spille konserter landet rundt og blitt Ukas Urørt på p3.

"Hold Fast serverer deg skitne pønklåter med rockens grooviness og hardcorens energi! Føkk fine melodier fra pop-pønk-helvete og inn med heavy gitarriff og gangvocals rett fra leveren!

Alt serveres på et sølvfat, som kastes rett i trynet ditt! Med låtene sine er Hold Fast klare for å gi deg en real omgang pønkepryl …"

 

I fjor varmet bandet opp for selveste Suicidal Tendencies på Rockefeller. I år var de å finne på miniturné med Skambankt, Trondheim Calling, Sørveiv-showcase under by:larm og gikk også av med seieren under Hoveslaget.

Nå siktes det mot et ambisiøst debutalbum, men først står festivalsommeren for tur!

 

https://www.facebook.com/holdfastpunk

 

 

Rumble In Rhodos

Follo-bandet har siden 2003 blitt svært så drevne liveartister med et hav av spillejobber bak seg i både inn- og utland. Gjennombruddet kom med det Spellemannsnominerte albumet "Signs of Fervent Devotion" (2011),

som bidro at guttene endelig fikk vist seg fram for et større og bredere publikum. Etter et tiår som et av landets mest respekterte undergrunnsband har Rumble In Rhodos for alvor nå tatt steget opp der de alltid har hørt hjemme,

blant landets fremste rockeband. På senhøsten 2013 slapp de sitt fjerde album "Grace And Nuance", til særdeles gode mottagelser fra anmelderne; 

 

VG 5/6 "De er definitivt klare for større masser (..) Det er i det hele tatt fremdeles et herlig og misunnelsesverdig driv over Rumble In Rhodos."

P3 5/6 "..en imponerende videreutvikling"

Gaffa 5/6 " ..fremstår som en maktdemonstrasjon"

Dagsavisen 5/6 "klar for større oppgaver"

Musikknyheter 8/10 "en herlig og gjennomført bra plate"

 

Lista er lang! Forvent deg høyenergisk, pulserende og dansbar indierock!

 

http://www.rumbleinrhodos.com

 

 

Sea Change er Ellen A. W. Sunde sitt alterego. Den unge flekkefjæringen har en fascinasjon for støy og improvisasjonsmusikk, akustiske instrumenter og synthpop, og henter inspirasjon fra artister som Fever Ray og Lykke Li.

Førstesingelen "Bursting" ble raskt plukket opp av blogger over hele verden og førte til radiospilling i Norge, England, Danmark og Tyskland. 

Sea Change er i mars aktuell med sitt tredje singelslipp, "Bridges" og debutalbumet ventes til høsten 2014. Musikken omtales som kald, low-fi elektronika, og skaper en magisk atmosfære med programmerte beats og 80-tallsklang.

Med seg på scenen har hun Hilmar B. Larsen (Det är jäg som er Döden) og Jakob Jones (While You Slept).

 

Etter en rekke spillejobber i Norden, tett etterfulgt av årets by:larm, er Sunde å finne på festivaler over hele Europa denne sommeren.

 

http://www.seachange.no

 

 

LINE-UP SÅ LANGT:

BABY IN VAIN (DK)

FORK

HANNE KOLSTØ

HOLD FAST

LOVELOVELOVE

RUMBLE IN RHODOS

SEA CHANGE

THE WIT

VÅNNA INGET (SE)