TAAKE + 2 til Southern Discomfort 2014

TAAKE + 2 til Southern Discomfort 2014

 

Bergensbandet TAAKE er i dag å betrakte som noen av fanebærerne når det kommer til ‘True Norwegian black metal’.

 

I fjor markerte de 20 år som band! Dette gjorde de med et jubileumsalbum som inneholdt både gammelt og nytt materiale. Plata kom ut på Dark Essence Records, og føyde seg fint inn i rekken av kritikerroste utgivelser. TAAKE’S femte fullengder «Noregs vaapen» ble sågar nominert til Spellemannsprisen i kategori ‘beste metal album’ i 2011!

TAAKE har de siste årene blitt betraktelig mer aktivt live-messig. Når de kommer ned til Kristiansand  til høsten, vil de gi oss en kald, grim og passe særegen konsertopplevelse, med den karismatiske vokalisten Hoest i spissen.

TAAKE har en stor og dedikert fanskare, og kanskje erverver de enda noen nye disipler når de spiller på SOUTHERN DISCOMFORT 12 september i år!!

www.taake.svartekunst.no

www.facebook.com/taakeofficial

 

Endel her til lands stiftet bekjentskap med Negura Bunget på Inferno for noen år siden. Siden den gang, har den kreative kjernen forlatt bandet. Men musikken har de heldigvis ikke sluttet med! I 2009 startet Sol Faur og Hypogrammos opp DORDEDUH.

Rumenske DORDEDUH fortsetter på den veien Negura Bunget påbegynte. Men veien blir både bredere og de trår inn på nye stier. DORDEDUH tilnærmer seg black metal på en ny måte. De bruker også tradisjonelle rumenske instrumenter. Dette er eksperimentellt, dette er progressivt, og dette er SPENNENDE!

Navnet DORDEDUH selv, kan avsløre et ganske fremtredende og tydelig konsept: Dor-de-Duh = longing/yearning-for-spirit… sånn cirka. Dor lar seg vanskelig oversette eksakt.

Første albumet ‘Dar de Duh’  (a’en er ikke skrivefeil) kom ut i 2012, og vi gleder oss til fortsettelsen!

www.facebook.com/Dordeduh

 

Vi skal presentere enda et Bergensband!  Det bør ingen ha noe i mot, for Bergen er kjent for sitt levende metalmiljø. Byen har gitt oss mange bra band, og VULTURE INDUSTRIES er et av dem.

VULTURE INDUSTRIES har holdt det gående i 11 år under dette navnet. Når de startet opp, skilte de seg ut i metal-miljøet i Bergen med sin noe annerledes måte å tilnærme seg metal på. Ved å gjøre en blanding av ekstrem-, melodiøs-, symfonisk-, industriell,- og eksperimentell metal peker de seg ut! På en god måte vel å merke!! Det kan betegnes som avant-garde/black metal, men på sin facebookside betegner de selv musikken sin som progressiv metal. Dette er heller ikke feil.

Bandet består i dag av tidligere og nåværende medlemmer i band som Sulphur, Malice in Wonderland, Helheim, The Batallion, Dead to this world og Syrach,  – B.E Nilsen på vokal.

VULTURE INDUSTRIES er velkjent for sine live-show både pga sine tekniske ferdigheter, og for frontfigurens noe eksentriske fremtoning og  maniske krumspring! Dette sammen med musikken har gjort at bandet har fått en stor tilhengerskare opp gjennom årene.

Guttas foreløpig siste fullengder «The Tower», kom ut på Seson of Mist i fjor og er deres tredje album i rekken.

VULTURE INDUSTRIES gjestet SOUTHERN DISCOMFORT tilbake i 2006, og vi ser frem til et gjensyn 13 september!

www.facebook.com/vultureindustries