Prog Metal-Party m/ VICINITY + WITHEM + TRITONUS (22/2)

Prog Metal-Party m/ VICINITY + WITHEM + TRITONUS (22/2)

LØR 22 FEB KL.21.00 CC 150,-

 

Prog Metal-Party

VICINITY
WITHEM
TRITONUS


VICINITY
er et norsk band innen sjangeren progressiv metal, og da menes det progressiv som type Dream Theater, Symphony X, Pagan’s Mind og Tellus Requiem og lignende.

Bandet har eksistert i nesten 8 år, men først i desember kom Trondheimsbandets debut-album "Awakening", som førte til at Pyro på NRK P 3 kåret de en av de mest lovende "nye" bandene for 2013.
Fra før av har de Ep´en "Diffusion of Innovation" ute fra 2008.

Pressen sier ellers om "Awakening":
– 9/10 " …one of the best releases of 2013!" – Metal Temple
– 18/20 – Justin Hulford
– 8/10 – Metal Fields
– 8/10 – Metal Norge – on the Norwegian album of the year list.
– 7,5/10 -Metal Express Radio
– 4/5 – Lady Obscure Magazine – on the list of best newcomer of 2013.
– 4/6 – Scream Magazine
– 9/10 – Prog Metal Zone
– 8/10 – Grande Rock
http://www.facebook.com/vicinityband
Plateanmeldelse:
http://www.metal-norge.com/?p=review&id=6996


WITHEM
er et spennende norsk melodisk progrock/metal band. Se for deg en mix av Symphony X, Pagans Mind og Circus Maximus og du skjønner tegninga. Anført av en knallbra up & coming vokalist i Ole Aleksander Wagenius som har med seg Frank Nordeng Roe – Trommer, Ketil Ronold (Keyboards) og Øyvind V Larsen (Guitars).

Siden debut-konserten dems med Pagans Mind på Gamla i august 2012 har progpila pekt oppover for disse 5 gutta med bl.a. opptreden på Progpower i Oslo og en kommende Progpower-opptreden i Atlanta, USA i sept 2014. I oktober 2013 kom bandets debutskive "The Point Of You" som nå er avspillt 15.000 ganger på Spotify.
http://www.facebook.com/Withemband
https://soundcloud.com/withemband/point-of-view


TRITONUS
Etter å ha eksistert siden 1990 er Tritonus endelig klare med sin første fullengder.Gitarist Carl August Tidemann, også kjent fra Arcturus og Winds, er den som var med å danne bandet og som har overlevd alle utskiftninger av medlemmer i løpet av 23 år.
Bandet hadde faktisk en fin sving over sakene på midten av 90-tallet med en demo og deltagelse på en samle-CD som viste flere gode takter hos nye norske prog-metal bands.
Men årene gikk litt kjapt for bandet, som nå huser medlemmer fra bl.a. Arcturus og Circus Maximus.

Bandet har altså brukt veldig god tid på sin debut, med det er da også lite å utsette på resultatet. Progressiv hard rock med eminente prestasjoner, både musikalsk og vokalt.Her er det snakk om virkelige dyktige musikere som kan sitt instrument og som vet å skifte takter og stemninger flere ganger i løpet av ei låt. «Prison of Light» inneholder såpass kompleks materie at det blir vanskelig å gjengi det med ord, det må nesten høres og ikke minst utforskes.
De som digger Dream Theatre og lignende bør sjekke ut Tritonus.
http://www.facebook.com/tritonusnorwa
http://www.tritonus.no

 

Gamla_logo.png