PAPPASAFT – Oslo – John Dee

PAPPASAFT – Oslo – John Dee

Pappasaft har over de siste årene, gjennom energiske konserter, fete riff og allsangvennlige refrenger, opparbeidet seg en solid liten fanskare, hvorav mange hadde tatt turen til John Dee denne fredagskvelden. Konserten ble holdt i anledning snarlig slipp av Pappasafts etterlengtede debutalbum, som følger opp EP-en Høyt Fort Ræva fra 2012.

Undertegnede gikk dessverre glipp av supportbandet Predikant, men stemningen var upåklagelig da hovedattraksjonen entret scenen rundt 22:30. Publikum lot seg rive med, der de både ble servert låter fra den kommende skiva og gamle og mer velkjente låter om katter, danseband og bortskjemt norsk ungdom.

Bandets energiske tilstedeværelse smittet over på publikum, som manns- og kvinnesterke stilte opp i circle pit rundt bassist og vokalist Gard Saabye, som ganske tidlig i settet spilte en av låtene sittende på en barkrakk midt ute på gulvet. Deretter eskalerte det, og bandet fikk titt og ofte besøk på scenen av mer eller mindre påkledde menn som fikk utløp for sitt eksponeringsbehov.

Alt i alt leverte et av landets mest lovende punkband en meget solid konsert, og dette er absolutt et band å se opp for i 2014.