MYRKSKOG – Blastfest Special

MYRKSKOG – Blastfest Special

Bergensområdet er kjent for sin metalhistorie og flere av de største black metal bandene kommer derfra. I tillegg har Bergen vært hjemsted for Hole in the Sky, en av de mest populære undergrunnsfestivalene i Europa i flere år. Hole in the Sky la ned sin virksomhet for noen år siden og den mye mindre festivalen Beyond the Gates tok over. Nå er Blastfest også kommet til med den hensikt å sette Bergen tilbake på metalkartet igjen.

Har du noen minner om band, spillejobber eller festivalminner fra Bergen du vil dele med våre lesere?

Vi (Zyklon) hadde glede av å spille på Hole in the Sky festivalen i 2004. Vi spilte på Garage. Den festivalen var en meget positiv opplevelse! Mye fyll og masse moro! Gode band også! Ellers har vi (igjen Zyklon) også spilt på Hulen. For øvrig en kul klubb!

Kulturbyen Bergen har flere velrennomerte musikkfestivaler. Hvor viktig er det for en festivalby som Bergen å ha minst to rene metalfestivaler av noenlunde størrelse?

Bergen har en sterk metal scene, ingen tvil om det, så da er det jo klart at dette også bør bli markert. Med en såpass solid bakgrunn av Norges skinnende metall musikanter må man jo heve seg litt i mengden av andre festivaler og det er her Blastfest kommer inn!

Hva med tidspunktene for disse (februar og august)?

Ingen tidspunkt er dårlig for en spillejobb. Festivaler fungerer fint året rundt, selv om sommeren selvfølgelig har majoriteten av disse. Bare bra å slippe å vente et år mellom festivaler. Festivaler er jo også en glimrende måte å nå ut til litt flere, så å kunne få muligheten til det gjennom hele året er jo høyt ønskelig.

Myrkskog_1.jpg

Festivalsesongen var tidligere forbeholdt sommermånedene og bandene kunne bruke resten av året til å skrive nye låter og spille inn nye album. I de siste årene er sesongen utvidet til og mer eller mindre foregå hele året og mye av årsaken til dette er det synkende platesalget og nødvendigheten for bandene til å spille konserter, selge merch og prøve å dekke en del av utgiftene. Hvor forstyrrende er denne utvidelsen for bandenes kreative periode?

Ingen i det hele tatt. Som sagt, spilleaktivitet foregår året rundt enten det er klubb giger eller festivaler. Komponering av musikk er heller ingen 9-17 jobb. Du jobber med det året rundt.

Hva er de mest negative og positive sidene ved denne sesongutvidelsen?

Jeg ser ingen negative sider ved denne sesongutvidelsen. Og igjen så er ikke festivaler på vinteren noe nytt fenomen. Så lenge det er et bra gjennomført arrangement så er det kun positivt med flere festivaler gjennom året. Det er jo en overflod av band der ute, så det er plass til mange festivaler for å si det sånn.

Tidligere var Norge sett på som et black metal land, men det har skjedd endringer i maktbalansen i metalmiljøet og black metalen er ikke så dominerende som tidligere. Band som representerer andre sjangere som for eksempel Leprous, Devil, Vulture Industries, Kvelertak og Obliteration har mer eller mindre tatt over hegemoniet for norske metalband utenlands. Har du noen tanker om hvorfor dette skjer?

Det er som det alltid er, ting utvikler seg.  Nye stier tråkkes opp. Det finnes jo tusen forskjellige retninger innenfor sjangeren Metal. Dette skjærer selvfølgelig i begge retninger, men det er definitivt mye interessant der ute!

Hvordan tror det blir å dele scene med blant andre My Dying Bride, Marduk, Anaal Nathrakh, Carpathian Forest, Vader og Triptykon i Bergen i februar?

 Vi ser frem til å dele scene med disse bandene og til Blastfest generelt. Vi har jo hatt gleden av å dele scene med flere av disse bandene allerede.  Er personlig stor fan av Vader for eksempel, så det skal bli fett å få med seg igjen! Vi kommer definitivt med tungt artilleri!

Myrkskog_header_13.jpg

Myrkskog feirer 20 år i år og har feiret dette med jubileumskonsert i Drammen og påfølgende turne. Blir det noe videre konsertaktivitet framover?

Vel, vi har ingen påfølgende turne. Men det stemmer at vi gjorde en jubileumskonsert i august. Utover dette har vi et par spillejobber i februar hvorav den ene selvfølgelig er Blastfest! Men vi vil kjøre på med flere giger fremover uten tvil. Vi er tilbake og dere vil se mer til oss!

Det er 11 år siden dere ga ut «Superior Massacre». Er det ikke på tide med ny skive snart? Jeg mener, fansen ville satt stor pris på noe nytt fra Myrkskog. Er det i heletatt noen mulighet for at dere vil lage ei ny skive?

Absolutt! Vi er i full gang med det og har vært det en stund. Vi har snart nok låter til et helt album og skal spille inn ny studio skive neste år. Dette vil bli med vår nye besetning som vi også presenterte på jubileumskonserten i Drammen. Secthdamon er tilbake på gitar som han originalt var for veldig lenge siden og han kommer også til å gjøre en del vokal. Også har vi har fått med oss Dominator fra blant andre Dark Funeral på trommer. Et valg vi er super fornøyd med for å si det mildt! Han er jævlig bra! Ellers er fortsatt Gortheon med oss på bass og jeg på gitar/vokal. Dette er en besetning som har gjort Myrkskog til og med enda sterkere!

Myrkskog deler medlemmer med andre band som er mer aktive. Hvordan går det og hvordan er prioriteringen?

Det skal nok ikke by på for store problemer med respektive band vi er involverte i. Vi finner tid imellom slagene. Ingen av bandene vi spiller i er ute å turnerer hele tiden heller. Så det blir å være smidig å finne tid til å være aktiv når våre andre band er mindre aktive.

Er det ellers noe verdt å nevne fra Myrkskog leiren?

Ja, som nevnt så vil vi spille inn ny skive neste år (2014) så for de av dere som har sans for det over normalt brutale så anbefaler jeg dere å følge med på vårt neste studio produkt! Utover det vil det bli flere konserter å få med seg også! Vi har børstet støv av drapsmaskinen og fylt full tank!

https://www.facebook.com/pages/Myrkskog/165688132041

http://www.facebook.com/blastfestival